Villa Sporza: "Lukaku ging in 5 jaar van ruwe diamant naar complete speler"

  Hét onderwerp aan de tafel: man-in-vorm Lukaku.

  In Villa Sporza kaart een panel voetbalfanaten na over de EK-wedstrijden. Gisteren waren Dennis van Wijk, Arnar Vidarsson, Brecht Dejaegere en Franky Van der Elst te gast aan de tafel van Karl Vannieuwkerke. Wij lijsten voor u de belangrijkste passages op.

  "Iedereen die kritiek had op Lukaku keert zijn kar"

  Dat Lukaku in bloedvorm is, hebben we gisteren allemaal mogen aanschouwen. Toch lag de spits van de Rode Duivels niet altijd in de bovenste schuif van alle voetballiefhebbers.

   

  Ook Dennis van Wijk had vroeger zijn twijfels: "Het vorige EK was ik kritisch voor Lukaku, maar de voorbije vijf jaar heeft hij enorm aan zijn balbehandeling gewerkt. Hij was een ruwe diamant, nu is hij echt een complete speler."

  Als je nu niet kan zeggen dat Lukaku een goede spits is, ben je gewoon van slechte wil

  Franky Van der Elst

  "Iedereen die ooit kritiek had op hem, moet nu gewoon zijn kar keren", voegt Franky Van der Elst eraan toe. "Als je nu niet kan zeggen dat Lukaku een goede spits is, ben je gewoon van slechte wil."

   

  Ook Arnar Vidarsson is fan: "Hij werkt keihard, wil altijd beter worden én is vooral een slimme jongen. Direct na de wedstrijd tegen IJsland besprak hij met mij de tactische wissels die we doorgevoerd hadden. Zo zie je dat hij voetbal ademt."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Lukaku raakt de bal zoals Mesut Özil"

  Brecht Dejaegere moest zelfs denken aan Mesut Özil toen Lukaku gisteren scoorde. "Lukaku raakte zijn bal zeer hoog waardoor het leer mooi over de voet van de keeper ging."

   

   "Özil deed dat ook altijd. Zo verraste hij een paar keer de doelman van de tegenstander. Dit zou dus opzettelijk kunnen zijn, maar dat zou ik wel niet durven te zeggen bij Lukaku gisteren." 

   

  "Het was gewoon een spitsengoal", grapte Vidarsson nog.

   

  Benieuwd naar het "chopshot" van Özil? Bekijk het filmpje hieronder.

  Komt dit EK te vroeg voor Eden Hazard?

  Nog goed nieuws voor de Rode Duivels. Eden Hazard maakte gisteren zijn eerste speelminuten op het EK. Al heeft het panel van Villa Sporza twijfels bij de rol die Hazard nog kan vervullen op dit toernooi.

   

  "Het is goed dat hij minuten krijgt, zo kan hij groeien", zei Vidarsson. "Maar we moeten eerlijk zijn: er is nog geen magie. Het is spijtig dat je op zo'n toernooi geen tijd hebt om lang te ontwikkelen."

   

  Ook Van der Elst was sceptisch: "Het zou een wonder zijn als hij weer 100% mee kan draaien. Dat kan op zo'n korte periode niet volgens mij. Hij toont soms wel zijn klasse, maar hij blijft nog wisselvallig."

   

  "Zijn achterstand is momenteel gewoon te groot om nu al te overbruggen. Al hoop ik wel dat hij 1 keer, liefst in de finale dan, iets magisch uit zijn sloffen kan toveren."

  Bekijk het sporadische gegoochel van Hazard:

  Perisic: van "een slecht karakter" naar de WK-finale

  Vandaag spelen de Kroaten tegen de Engelsen. Bij de Kroatische selectie loopt Ivan Perisic, een oude bekende van Dennis van Wijk, tussen de lijnen. Van Wijk had Perisic onder zijn vleugels bij Roeselare.

   

  "Iedereen was toen overtuigd van zijn kwaliteiten, maar niemand van zijn karakter. Ik ben dan met hem gaan ontbijten om over een mogelijke transfer te praten. Vanaf de eerste minuut vond ik dat een fantastische gast."

  Iedereen was vroeger overtuigd van zijn kwaliteiten, maar niemand van zijn karakter

  Dennis van Wijk

  "Oké, op training moest ik hem weleens terugfluiten, maar hij was vooral enorm gedreven. Toen trapte hij na elke training vrije trappen. Niet met zijn goede rechter, wel met zijn linker. Nu is hij perfect tweevoetig."

   

  Van Wijk en Perisic hebben nog steeds contact. Zo heeft de Kroaat zijn topschutterstruitje van bij Club Brugge aan hem cadeau gedaan. "Hij is nog altijd uiterst gedreven en hongerig. Hij heeft dan ook bij topploegen gespeeld én er veel prijzen gepakt. Hij scoorde zelfs in de WK-finale."

  Wordt het EK een schot in de roos voor Engeland?

  Perisic en co kijken vandaag om 15.00 u Engeland in de ogen. Volgens Vidarsson "een ervaren ploeg met heel veel talent". Toch ogen de Engelsen alvast schijnbaar rustig. 

   

  Zo hebben ze een mooie traditie met de pers uitgebouwd: voor elke persconferentie wordt er een potje darts gespeeld tussen een speler en een journalist. 

   

  Het stramien: elke speler die langs komt voor een persbabbel pikt er een willekeurige journalist uit. Op het einde van de rit wordt de winnaar van het toernooi dan in de bloemen gezet. 

   

  In 2018 wonnen de spelers, maar gisteren verloor Mount nog tegen een van de vrouwelijke persleden, nu staan de journalisten alvast aan de leiding met 3-1.