Deense bondscoach heeft spijt: "Het was een foute keuze om door te spelen"

  De Deense bondscoach Kasper Hjulmand had het gisteren al zichtbaar moeilijk na de match.

  Hoopgevend nieuws over Christian Eriksen. Daags nadat de Deen bezweek tijdens het EK-duel tegen Finland, sijpelt er positief nieuws binnen.  De reden van zijn hartstilstand is nog niet bekend, maar "hij voelt zich goed en is in positieve stemming." De Deense bondscoach had achteraf spijt dat de ploeg de match alsnog afwerkte.

  Hjulmand: "Het was een foute keuze om door te spelen"

  Bondscoach Kasper Hjulmand had daags na de feiten spijt van de keuze om door te spelen. "Het was verkeerd om de verantwoordelijkheid bij de spelers neer te leggen. We hadden nooit mogen doorspelen. Ik had er achteraf een slecht geweten door. Christian was op een bepaald moment dood, we wisten niet of we een vriend hadden verloren."

   

  Hjulmand bevestigde wel dat het de bedoeling is om door te spelen op dit EK. "Maar we bekijken het speler per speler. Elke speler is anders en heeft zijn eigen gevoelens. Voor sommigen zal de match van donderdag tegen België misschien te vroeg komen, maar ik denk dat het ons als team wel zal lukken om er samen voor te gaan."   


  Hjulmand prees vervolgens de mens Christian Eriksen. "Het is een fantastische voetballer, maar ook gewoon een fantastische mens. Na de gebeurtenissen was hij bezorgd over ons, en natuurlijk zijn familie."


  "Dat is typisch Christian. Hij herinnert zich niets meer en voelt zich goed op dit moment. Hij wilde dat we speelden gisteren en wij wilden spelen voor hem."

  Zaakwaarnemer brengt positief nieuws

  Martin Schoots, de Nederlandse zaakwaarnemer van Christian Eriksen, heeft vandaag contact gehad met de middenvelder: "Christian bedankt iedereen voor de ongelooflijke steun die hij vanuit alle hoeken heeft gekregen"

   

  "Hij voelt zich goed en was in positieve stemming toen ik hem sprak. Er worden wel nog steeds verschillende onderzoeken gedaan om duidelijkheid over de situatie te scheppen."

   

  "Op dit moment hebben we nog geen verklaring klaar", zei de Deense ploegdokter Morten Boesen op een persconferentie. "Dit is een van de redenen waarom hij nog steeds in het ziekenhuis ligt, om te begrijpen wat er is gebeurd",

   

  "We hebben geen uitleg over hetgeen er gebeurd is met Christian. Zijn medische tests voor het toernooi waren allemaal goed."