Tim Celen sprint in Portugal naar goud in de wegrit op het WK-paracycling

  De allereerste wereldtitel voor Tim Celen.

  Onze landgenoot Tim Celen (23) is in Portugal wereldkampioen geworden in het paracycling in de T2-categorie. Het is voor Celen de eerste wereldtitel uit zijn carrière.

  In Estoril op het autocircuit raakte Celen voorop samen met 4 andere vluchters. In de sprint bleek hij met overmacht de sterkste te zijn. Laurence Vandevyver (H3) eindigde op de 7e plaats, handbiker Jonas Van de Steene (H4)  moest opgeven na een val.

   

  Celen was na afloop uiteraard bijzonder opgetogen: "Ik wil heel graag mijn ouders, broer en het hele team bedanken. Zonder hen was dit nooit gelukt", vertelde Celen na afloop. 

   

  "Ik wist dat ik vooraan moest zitten om de wedstrijd te winnen. In de laatste ronde deed ik alles perfect en kon ik met veel vertrouwen de sprint aangaan. Dat ik dit kan afmaken, is echt geweldig. Het is gewoon niet te beschrijven, beter kan het niet." 

   

  Eerder zorgden ook Maxime Hordies (H1, tijdrit) en Ewoud Vromant (C2, wegrit) al voor knappe prestaties. Allebei pakten ze in de voorbije dagen een bronzen medaille.