VIDEO: Nina Derwael pakt na de brug ook goud op de balk in Osijek

Derwael heeft er in Kroatië een uitstekend weekend opzitten.

Na haar goud aan de brug met ongelijke leggers zaterdag was Nina Derwael vandaag ook de beste op de balk tijdens de Challenge Cup turnen in het Kroatische Osijek. Met 13.933 haalde ze haar hoogste score ooit op het onderdeel. 

Nina Derwael wint ook op de balk in Kroatië

Derwael kreeg in de finale na een knappe oefening een score van 13.933 achter haar naam. Lisa Vaelen, die ten val kwam, werd zevende met 11.800.  

Zaterdag behaalde Derwael goud aan de brug met 15.000 punten. Vaelen pakte brons met 13.633 punten.    

 

Derwael kwam voor het eerst in een internationale competitie in actie sinds ze in oktober 2019 op het WK in Stuttgart haar wereldtitel op de brug verlengde.  

 

Noah Kuavita werd zondag achtste aan de rekstok. Hij kreeg 12.033 punten na een val.

Bekijk de gouden oefening van Derwael op de balk:

Derwael: "Leuk om goed te scoren op meerdere toestellen"

"Ik vertrek hier met een heel goed gevoel", reageerde Derwael na afloop. "Ik stond heel hard te trillen op de balk, dus ik ben echt blij met de oefening die ik geturnd heb. Dit is een stap in de goede richting, als we hierop kunnen verder bouwen komt het helemaal goed."

 

Derwael zit met haar score van 13.933 heel dicht bij de grens van de 14 punten. Met die score zou ze opnieuw dichter bij de internationale top komen. "Ik zit er dicht bij en ga er alles aan doen om tegen de Spelen aan die grens te komen."

 

Met haar prestatie op de balk, naast haar goud op de brug, bevestigt Derwael haar topniveau als allround-turnster. "Het is leuk om goede scores neer te zetten op meerdere toestellen. Dat biedt veel perspectief voor de allround-competitie."

 

"Nu keer ik terug naar Gent voor de FitChallenge. Daarna gaan de Spelen er al snel aankomen. Het wordt nog spannend ook voor het turnteam, want van de 10 meisjes vallen er binnenkort 6 af. Het worden nog spannende weken."

Derwael: "Dit is een stap in de goede richting"