Vals (positief) alarm bij Belgian Cats: iedereen mag toch naar EK afreizen

  Opluchting bij de nationale basketbalvrouwen. De speelster en het staflid die gisteren positief hadden getest op het coronavirus, bleken na een nieuwe test vals positief. Iedereen kan dus zoals gepland afreizen naar Straatsburg.

  Maandag kunnen de 12 speelsters en alle stafleden met een gerust hart richting het EK vertrekken. Iedereen heeft na een nieuwe test zaterdag negatief getest op het coronavirus nadat eerder op zaterdag twee positieve tests waren gemeld.

   

  Kort voor de laatste oefenwedstrijd tegen Griekenland op zaterdagmiddag in Kortrijk werden de Belgian Cats op de hoogte gebracht van een positieve test op Covid-19 bij een speelster en een lid van de staf. De wedstrijd werd uit voorzorg afgelast.

   

  Nu blijkt dat het om vals positieve testen ging. "We zijn blij te kunnen aankondigen dat de hele ploeg negatief getest heeft op Covid en klaar is voor het EK," staat te lezen op het Twitter-account van de Cats.

   

  Volgens het protocol van FIBA Europe, de Europese basketbalfederatie, zullen de Belgian Cats bij hun aankomst in Straatsburg opnieuw worden getest. België speelt haar eerste wedstrijd op het EK donderdag tegen Bosnië-Herzegovina.