Bart Swings en Sandrine Tas winnen skeelermarathon op Madeira

  Bart Swings en Sandrine Tas hebben zondag in Funchal op het eiland Madeira een skeelermarathon voor de World Inline Cup (WIC) gewonnen. 

  De wedstrijd, zeventien ronden op een vlak parkoers van 2,6  kilometer met start en finish op de Avenida San Carneiro, was met de voltallige Franse en Duitse selectie sterk bezet. 

   

  Het hoge tempo dat de mannen en vrouwen van Powerslide - het team van Swings en Tas - onderhielden, maakte de koers zwaar. Vooral bij de mannen waren er veel ontsnappingen. 

   

  Bart Swings verwees in de eindsprint de Duitser Felix Rijhnen en de Portugees Diogo Marreiros naar de tweede en derde plaats. De tweede Belg bij de mannen, Jason Suttels, leverde veel werk, maar eindigde buiten de top-tien. Op de pistewedstrijden die vrijdag en zaterdag aan de marathon vooraf ging, zegevierde Suttels wel op de afvallings- en puntenkoers.

   

  Tas werd op het podium geflankeerd door Valentina Cartagena uit Mexico en Josie Hofmann uit Duitsland. Tas liet weten niet te zullen meedoen aan de Europese titelstrijd skeeleren, die van 18 tot en met 25 juli in Canelas (Portugal) wordt gehouden. Ze wil zich als schaatsster plaatsen voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar in Peking.