19-jarige Kaylee McKeown zwemt het wereldrecord op de 100m rugslag

  McKeown in actie. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio maakte ze kans op 1 of meerdere medailles.

  De 19-jarige zwemsensatie Kaylee McKeown is er in geslaagd om het wereldrecord op de 100m rugslag aan te scherpen. Tijdens de Australische trials voor de Olympische Spelen in Tokio zwom ze in een tijd van 57"45. 

  McKeown was al een tijdje op zoek naar het zwemrecord van de Amerikaanse Regan Smith (57"57) van 2019. In mei kwam McKeown nog enkele hondersten tekort om het wereldrecord van de tabellen te vegen.

   

  Daar slaagde tijdens de Australische trials dus wel in waardoor het wereldrecord met 57"45 vanaf nu haar naam staat. McKeown droeg haar prestatie op aan haar vader, die vorig jaar overleed. 

   

  "Ik kan dit niet geloven. Ik wou alleen naar hier komen en mijn donkere gedachten verdrijven. Ik denk dat mijn vader heel fier op mij zou zijn", zei McKeown na afloop in tranen.  

   

  In Tokio maakt McKeown kans op meerdere medailles, op de 100m en 200m rugslag maar ook op de 200m wisselslag.   De ervaren Emily Seebohm, die zondag tweede werd in 58"59, pakte het 2e olympisch ticket. Zij maakt zich op voor haar vierde Olympische Spelen.