Ga naar de inhoud

Ulissi zet dominantie van Team UAE in de verf in Ronde van Slovenië

Diego Ulissi (archief) mocht van de zege proeven.

Diego Ulissi (Team UAE Emirates) heeft de koninginnenrit in de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan kreeg voor zijn eerste zege van het seizoen wat hulp van ploegmaats Tadej Pogacar en Rafal Majka.

Wie koninginnenrit zegt, zegt klimmen. Voor acht renners klonk het als muziek in de oren, want zij wilden nog voor het peloton de kuitenbijters ontdekken. Maar veel plezier bracht hun avontuur niet op.

 

Want de grote kanonnen vuurden hun buskruit pas af na het uitstapje op Italiaanse bodem. Adam Stachowiak, de laatste overgebleven vluchter, werd ingerekend door het peloton. Toen greep Team UAE de macht.

 

Tadej Pogacar, Rafal Majka en Diego Ulissi vormden een dodelijk trio. Alleen Matteo Sobrero kon nog zijn wagonnetje aanpikken. Pogacar ruilde zijn petje van kopman even voor die van meesterknecht en lanceerde de 31-jarige Ulissi naar zijn eerste zege van het seizoen.

 

In het klassement klimt Ulissi naar de 2e plek, op 1'21" van Pogacar. Sobrero volgt als 3e op 1'35". Morgen staat de laatste etappe op het programma tussen Ljubljana en Novo Mesto.

Rituitslag:

  1. Diego Ulissi (Ita) in 4u15'28"
  2. Tadej Pogacar (Slo) op 1"
  3. Matteo Sobrero (Ita) z.t.
  4. Rafal Majka (Pol) 27"
  5. James Shaw (GBr) 48"

Klassement:

  1. Tadej Pgacar (Slo) 
  2. Diego Ulissi (Ita)
  3. Matteo Sobrero (Ita)
  4. Rafal Majka (Pol)
  5. James Shaw (GBr)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.