Triple-double voor Jokic, maar Suns staan op 1 zege van finale in het Westen

  Jokic en de Nuggets mogen de finale in het Westen wellicht vergeten.

  In de NBA hebben de Phoenix Suns zich tegen Denver op één zege van de finale in de Western Conference gehesen. De Suns wonnen, ondanks een triple-double van MVP Nikola Jokic. Philadelphia won van Atlanta en staat in zijn halve finale in het Oosten nu 2-1 voor.

  Phoenix heeft de finale in het Westen bijna binnen. De Suns haalden het vrijdag met 102-116 op bezoek bij de Denver Nuggets. Opnieuw bleek Phoenix een maatje te sterk, onder meer dankzij 28 punten van Devin Booker en 27 punten van Chris Paul. 

   

  Een triple-double van een imponerende MVP Jokic (32 punten, 20 rebounds en 10 assists) bleek niet genoeg voor de Nuggets. In de onderlinge duels staat het nu 3-0. Zondag kunnen de Suns zich in Denver al verzekeren van een stek in de volgende ronde.  

   

  In de Eastern Conference heeft Atlanta een belangrijke winst geboekt tegen de 76ers (111-127). Bij de Sixers blonk Joel Embiid uit met 27 punten, de Hawks zagen opnieuw een sterke Trae Young met 28 punten. In de onderlinge stand staat het nu 2-1 voor de Sixers.

  Embiid schitterde bij de Sixers, Paul bij de Suns

  De stand in de play-offs: