"Als Turkije een dark horse was, dan gaan we nog veel dark horses krijgen"

Tijdens het EK voetbal is er elke dag een aflevering van De EK-Tribune. Filip Joos en Stef Wijnants bijten de spits af. Wat vonden zij van de openingswedstrijd in Rome? "Ik had echt veel meer verwacht van Turkije", zegt Filip Joos, die in het stadion was.

"Italiaanse middenveld is top 3 op dit toernooi"

Filip Joos voorzag de eerste EK-wedstrijd tussen Italië en Turkije gisteren van commentaar in Rome. Na de 0-3 vertelde hij al wandelend door de Italiaanse hoofdstad over de openingsmatch.

 

"Ik had eigenlijk vanalles voorbereid over Nesta en Totti, maar meer dan "ciao" zeiden de twee legendes ook niet voor de aftrap", zegt de commentator.

 

Italië was duidelijk een klasse te sterk voor de machteloze Turken, zeker na de rust. "Vooral het middenveld was indrukwekkend en met Verratti (nu nog geblesseerd, red) erbij wordt dat nog wat beter. Voor mij hoort dit middenveld bij de top 3 van dit toernooi."

 

"De Turken waren eigenlijk nergens", vult Stef Wijnants aan. "Daar kunnen we niet veel over zeggen. Als dat een dark horse was, dan gaan we nog veel dark horses krijgen."

 

"Zeker dat derde doelpunt was vermijdbaar", zegt Joos. "Het was een pijnlijk moment. Ik had echt veel meer verwacht van de Turken. Tegen Frankrijk waren ze echt goed een tijdje geleden. Ze overtroffen toen de wereldkampioen."

 

Is Italië nu één van de favorieten? Wijnants vindt van niet. "Insigne, Immobile en Berardi, dat is volgens mij niet goed genoeg als het echt om de knikkers gaat."

De Turken waren eigenlijk nergens. Als dat een dark horse was, dan gaan we nog veel dark horses krijgen.

Joos: "Sfeer in het stadion was dik oké"

De Italianen zijn nu al 28 wedstrijden ongeslagen. Het record van 30 is in zicht. "Dat kan je een beetje vergelijken met de eerste plaats op de FIFA-ranking", zegt Joos. "Je moet het wel doen, maar je mag er ook niet te veel belang aan hechten."


Hoe was de sfeer in het stadion? "Ontploffen deed het niet met 16.000 mensen, maar de sfeer was dik oké. De Turken waren vocaal heel aanwezig in het begin, maar na de 0-1 viel dat helemaal weg."

Luister naar aflevering 1 van De EK-Tribune: