Russische bondscoach: "Lessen getrokken uit nederlagen tegen België"

  Tsjertsjesov: "Gisteren hebben we op training geoefend om de sterke punten van de Belgen te counteren."

  De voorbereiding van Rusland op het duel met België is vandaag (een klein beetje) verstoord door de positieve coronatest van Andrej Mostovoj. Bondscoach Stanislas Tsjertsjesov reageert sereen op de vervanging van de Zenit-winger.

  "Het is een tegenslag, maar elke ploeg heeft zo wel een verhaal. Bij ons gaat het om Mostovoj. Met Roman Jevgeni hebben we al een vervanger bij de groep gehaald. Verder is iedereen getest, alles is duidelijk", vertelde Tsjertsjesov vandaag op zijn persbabbel.

  Hoe sterk zijn de Russen? Kunnen ze de Rode Duivels het leven morgenavond zuur maken? Kunnen ze op het EK net zo ver geraken als op het WK in eigen land 3 jaar geleden, toen ze zich naar de kwartfinales stuntten?

  Vragen waar we morgen en de komende weken antwoorden zullen krijgen. Coach Tsjertsjesov is nu alleen bezig met de Belgen. Pro memorie: in de voorronde van dit EK speelden België en Rusland in dezelfde groep. In maart 2019 klopte België de Russen met 3-1, in Rusland wonnen de Duivels in november van hetzelfde jaar met 1-4.

   

  Tsjertsjesov: "België is een goede ploeg met een goede coach. We hebben drie keer tegen elkaar gespeeld (met ook een 3-3 oefenmatch in 2017, red) en telkens waren het interessante matchen."

   

  "Ik heb er lessen uit getrokken. Welke die zijn, ga ik nu niet vertellen, want ik wil de tegenstander niet wijzer maken. Maar ze hebben sterke spelers, met veel kwaliteiten."

   

  "Gisteren hebben we op training geoefend om de sterke punten van de Belgen te counteren. We hebben ze bestudeerd en nu moeten we trachten dat om te zetten naar een goeie wedstrijd."

  Gisteren hebben we op training geoefend om de sterke punten van de Belgen te counteren. We hebben ze bestudeerd en nu moeten we trachten dat om te zetten naar een goeie wedstrijd.

  Dzjoeba: "België is favoriet"

   De Russische aanvalsleider Artem Dzjoeba vergezelde zijn coach op de onlinepersconferentie. Hij noemde het afhaken van Kevin De Bruyne, die niet meereisde naar Rusland voor de eerste groepsmatch, "een groot verlies voor België". Niettemin schat Dzjoeba de Duivels hoog in.   

   

  "De Belgen zijn de nummer 1 op de wereldranking en de favoriet. Ik speelde al twee keer tegen hen en van hun verdediging heb ik onthouden dat ze heel sterk zijn, heel gedisciplineerd en georganiseerd spelen."

   

  "Maar we hebben de matchen goed geanalyseerd en ik weet wat er van mij wordt verwacht. Ik ga mijn best doen."   

   

  Dzyuba is met 29 goals in 52 interlands het onbetwiste kopstuk van de Russen. Hij beseft dat de druk op zijn schouders groot is. "Ik ben gezond nerveus en kijk uit naar dit toernooi", vertelde de 32-jarige spits van Zenit. 

   

  "Natuurlijk hoop ik te scoren, dat wil iedereen doen, maar de ploeg komt op de eerste plaats. Wij moeten proberen te winnen en punten te pakken. De goals zullen dan wel volgen."

  Dzjoeba oefent hoe hij zijn goals tegen Finland en Denemarken gaat vieren: