Red Lions niet ontgoocheld na EK-exit: "Binnenkort andere katten te geselen"

  De Red Lions, niet langer topfavoriet in Tokio?

  De Red Lions volgen zichzelf niet op als Europees kampioen hockey na de nederlaag tegen Nederland in de halve finales. Toch is bondscoach Shane McLeod niet ontevreden over het toernooi van zijn ploeg. "Ik heb mijn team een goede wedstrijd zien spelen."

  De Belgen hadden tegen Nederland meer de bal (52,2%) en schoten ook meer op doel (11-5), maar toch zat de zege er niet in. 

   

  "We domineerden, maar met de steun van de fans kunnen de Nederlanders altijd iets meer", zegt bondscoach Shane McLeod. 

   

  "Mijn jongens hebben zich door die externe factor niet van de wijs laten brengen, alleen in het slotkwart waren ze een klein beetje de pedalen kwijt."

   

  Is dit nu een ontgoocheling, zo kort voor de Spelen? "Ontgoocheld ben ik niet, we hebben een goed toernooi gespeeld. We zijn gegroeid in het toernooi en hebben veel geleerd. Winnen is altijd leuker, maar in de nabije toekomst hebben we andere katten te geselen."   

  We zijn gegroeid in het toernooi en hebben veel geleerd. Winnen is altijd leuker, maar in de nabije toekomst hebben we andere katten te geselen.

  Wegnez: "Nu moeten we die Spelen wel winnen"

  Ook bij Victor Wegnez viel de ontgoocheling al bij al nog mee. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Een gepast antwoord gegeven op de kritiek die er was na de nederlaag tegen Engeland", vertelde hij. 

   

  "We speelden ons beste hockey en hoeven ons niet te schamen. We waren dicht bij de finale, shoot-outs zijn altijd een loterij. Op het WK in India trokken wij aan het langste eind, nu was het hun beurt."

   

  "Nederland is een goede finalist en voor ons gaat het leven voort. Op voorhand hadden we al gezegd dat we liever wel de Spelen zouden willen winnen en niet het EK, dan andersom. Nu moeten we die Spelen dus wel winnen."

  We speelden ons beste hockey en hoeven ons niet te schamen. We waren dicht bij de finale, shoot-outs zijn altijd een loterij.

  Van Doren: "Dit komt wel hard aan"

  De Kerpel: "Shoot-outs moeten volgende keer beter"

  Lees ook: