Milwaukee Bucks doen nog mee, LA Clippers weer in de problemen

  Giannis Antetokounmpo in duel met Blake Griffin.

  De Milwaukee Bucks hebben de spanning teruggebracht in de play-offs van de NBA tegen de Brooklyn Nets. Ze wonnen met 86-83 voor eigen volk, maar staan nog altijd 2-1 achter. In het Westen hebben de LA Clippers weer verloren van de Utah Jazz.

  In eigen huis konden de Milwaukee Bucks zich geen derde nederlaag op een rij veroorloven tegen het sterke Brooklyn. Dankzij uitblinkers Giannis Antetokounmpo en Khris Middleton kwam het niet zover.

   

  De twee sterren van het team maakten samen maar liefst 68 van de 86 punten van Milwaukee en voorkwamen zo een nieuwe nederlaag. Kevin Durant (30pt) leek in de slotseconden nog verlengingen af te dwingen, maar zijn driepunter spatte uiteen op de ring.

   

  Brooklyn, nog altijd zonder de geblesseerde James Harden leidt met 2-1, wie het eerst 4 keer wint mag naar de finale van de Eastern Conference tegen Philadelphia of Atlanta (1-1).

   

  Aan de andere kant van de VS heeft Utah opnieuw gewonnen van de LA Clippers: 117-111, goed voor een 2-0-voorsprong in hun onderlinge confrontatie.

   

  Donovan Mitchell was opnieuw de sterkste man tussen de lijnen met 37 punten, ploegmaat Rudy Gobert bewees dat zijn trofee voor Beste Verdedigende Speler meer dan terecht is door maar liefst 20 rebounds te plukken.

   

  Ook tegen Dallas kwamen de Clippers 2-0 achter in de eerste ronde, maar wonnen ze toch nog. Benieuwd of het ook tegen Utah, een pak beter dan Dallas, een tweede keer lukt.

  De tussenstand in de NBA-play-offs:

  NBA