Jan-Willem van Schip moet Baloise Belgium Tour verlaten door speciaal stuur

  Het afgekeurde stuur van Jan-Willem van Schip.

  De Nederlander Jan-Willem van Schip (Beat Cycling) mag morgen niet meer van start gaan in de Baloise Belgium Tour. Zijn opvallend stuur was vanmorgen voor de rit nog goedgekeurd. Maar vanuit Aigle floot de UCI die beslissing terug.

  De Nederlander Jan-Willem van Schip vrolijkte de 3e rit in de Baloise Belgium Tour vandaag op door mee te springen met de vlucht van de dag.

   

  Daardoor kwam ook zijn opvallende stuur in beeld. Van Schip is een maniak op vlak van aerodynamica. Zijn nieuwste stuur "ABB" ("Aero Breakaway Bar) is daar een bewijs van: het zelf ontworpen stuur ondersteunt de volledige voorarm.

   

  In het peloton viel dat niet in goede aarde. "Met je voorarmen op je stuur steunen, is niet meer toegelaten door de UCI. Maar dit mag wel?", vroeg Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) zich af. 

   

  Vanavond besliste de UCI vanuit Aigle dat Van Schip de Baloise Belgium Tour moet verlaten door zijn speciaal stuur.

  "Vanmorgen werd stuur nog goedgekeurd"

  De organisator van de Baloise Belgium Tour is verbaasd door de gang van zaken. "Vanmorgen voor de rit werd het stuur van Van Schip nog goedgekeurd door een UCI-commissaris", zegt Christophe Impens van Golazo.

   

  "Maar vanuit Aigle heeft de UCI dat stuur afgekeurd op basis van de tv-beelden."

   

  "Als organisator vinden we het jammer dat we Van Schip verliezen uit onze wedstrijd. Hij is een kleurrijk figuur. Maar als de UCI beslist dat zijn stuur niet reglementair is, dan moeten we die beslissing volgen."

  Het speciale stuur van Jan-Willem van Schip

  Niet alle collega's waren ermee opgezet

  De ploeg van Van Schip reageert "met grote verbazing"

  Lees ook: