Delfine Persoon: "Wereldtitel zou mooie revanche zijn voor missen Spelen"

  Delfine Persoon is tuk op revanche.

  Op haar 36e wil Delfine Persoon zichzelf opnieuw bewijzen. "In Tokio zou ik praktisch zeker een medaille behaald hebben. Maar nu ben ik voor de buitenwereld een loser omdat ik niet meedoe aan de Spelen", zegt het Belgische boksmonument.

  Delfine Persoon heeft grote honger. Ze droomde ervan om deze zomer op de Spelen te boksen.

   

  Maar doordat het kwalificatietoernooi in Parijs (16-22 juni) afgelast werd, zag Persoon haar laatste kans op een olympische deelname in rook opgaan.

   

  "In 2012 waren op de Spelen geen profs boven de 17 jaar toegestaan. 4 jaar later mochten alleen bij de mannen profs deelnemen en nu gooide corona roet in het eten", treurt Persoon.

  "Daarbij komt dat de Belgische federatie besliste geen boksers te sturen naar het EK of WK, waar nochtans punten konden gescoord worden."  

  "Als ik nu de deelnemerslijst voor Tokio bekijk, ben ik praktisch zeker dat ik er een medaille behaald zou hebben. Misschien wel de allermooiste medaille."

   

  "In het bokswereldje is iedereen zich daar goed van bewust, maar voor de buitenwereld ben ik nu een loser. Behalve als ik me op een of andere manier nog eens kan bewijzen."

  Als ik nu de deelnemerslijst voor Tokio bekijk, ben ik praktisch zeker dat ik er een medaille behaald zou hebben. Misschien wel de allermooiste medaille.

  Delfine Persoon

  Persoon: "Ik wil mijn carrière in schoonheid kunnen beëindigen"

  Zich bewijzen wil Persoon doen met een nieuwe wereldtitel. Op zaterdag 3 juli keert ze in Eernegem opnieuw in de ring voor een kamp tegen de 30-jarige Russische Elena Gradinar (10 zeges, 1 nederlaag) om de vacante intercontinentale IBO-titel bij de supervedergewichten (57,2-59 kg).

  De kamp tegen Gradinar moet de eerste stap worden op weg naar een nieuwe wereldtitel.   

  "Ik heb na mijn blessures zoveel opofferingen gedaan om terug te keren dat die annulatie van dat toernooi in Parijs niet het einde van mijn carrière mag betekenen", zegt Persoon.

  "Ik wil een laatste doel om in schoonheid te kunnen eindigen. De kamp tegen Gradinar is een soort halve finale. Als ik win, word ik de challenger van de Britse Terri Harper, wereldkampioene bij de WBC en IBO. Ze kan me dan geen titelkamp weigeren."