Seraing wordt niet vervolgd voor mogelijk geknoei met coronatesten

  Seraing vierde afgelopen seizoen de promotie naar 1A.

  De nieuwe 1A-club Seraing kan op beide oren slapen. Begin februari was er sprake van dat de toenmalige voorzitter 3 coronatesten zou hebben vervalst. De club zelf zal niet vervolgd worden.

  We keren terug naar begin februari. Toenmalig Seraing-manager Peter Kerremans zou toen 3 positieve testen van spelers uit de A-kern verwisseld hebben, waardoor 3 jongeren zogezegd positief bleken te zijn. Maar die jongeren waren niet eens getest.

  Kerremans zou die wissel gedaan hebben omdat enkele dagen later een belangrijke wedstrijd op het programma stond tegen Lommel. Zo hoefde dat trio besmette spelers uit de A-kern de match niet te missen.

   

  Ironisch genoeg werd Lommel-Seraing uiteindelijk niet gespeeld door te veel coronabesmettingen bij de thuisploeg.

  De Belgische voetbalbond (KBVB) opende een onderzoek dat nu afgelopen is. De club Seraing wordt niet vervolgd. Er loopt wel nog altijd een onderzoek naar individuen die de coronamaatregelen overtreden hebben.