BOIC breidt selectie voor Tokio uit: Evenepoel en Van Aert zijn erbij

  Wout van Aert en Remco Evenepoel.

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de selectie van Team Belgium voor de Olympische Spelen vandaag officieel uitgebreid met veertien atleten. Onder anderen wielrenners Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn erbij, zij rijden de tijdrit in Tokio.

  Eind april werd een eerste selectie met twaalf sporters bekendgemaakt door het BOIC. Daarbij zaten toen onder meer atlete Nafi Thiam, zeilster Emma Plasschaert en zwemmers Louis Croenen en Fanny Lecluyse.

   

  Eind mei kregen nog eens negen andere atleten officieel groen licht om naar Tokio te gaan. Het ging toen onder anderen om lopers Bashir Abdi en Koen Naert en kajakker Artuur Peters.

   

  Nu komen daar nog eens zestien namen bij. De tijdrit bij de mannen zal afgewerkt worden door Wout van Aert en Remco Evenepoel. Lotte Kopecky (wegrit), Julie Van de Velde (weg- en tijdrit) en Valerie Demey (wegrit) zijn de geselecteerden bij de vrouwen.

   

  Nog van de partij in Tokio: skateboarders Lore Bruggeman en Axel Cruysberghs (in de discipline street), atleten Thomas Van der Plaetsen (tienkamp), Cynthia Bolingo (400m) en Paulien Couckuyt (400m horden), schutter Jessie Kaps (10m luchtgeweer) mountainbikers Githa Michiels en Jens Schuermans en BMX'er Elke Vanhoof.