VIDEO: Met deze oefening wil Nina Derwael voor olympische medaille gaan

  Nina Derwael voerde voor het eerst haar nieuwe oefening uit in competitie.

  In de Challenge Cup in Osijek (Kroatië) heeft Nina Derwael haar nieuwe oefening aan de brug met ongelijke leggers geturnd. Een opgeluchte Derwael plaatste zich alvast voor de finale in Osijek.

  20 maanden, zo lang had wereldkampioene Nina Derwael al niet meer aan competitie gedaan. Vandaag kon ze zich eindelijk nog eens testen op de Challenge Cup in Osijek.

   

  In de kwalificaties toonde Derwael haar nieuwe oefening aan de brug met ongelijke leggers. Daarmee wil ze in Tokio voor een olympische medaille gaan. 

   

  In haar oefening zit een nieuw element dat niemand nog geturnd heeft. Dat element begint met een handstand, naar beide voeten op de legger en een vluchtelement naar gekruiste handen.

   

  Derwaels oefening heeft een moeilijkheidswaarde van 6.7. De oefening waarmee ze twee keer wereldkampioen is geworden, was 6.5.

  Derwael kreeg vandaag 15.150 punten van de jury voor haar oefening  en plaatste zich daarmee als beste voor de finale van zaterdag. Ook een andere landgenote, Lisa Vaelen, mag aantreden in die finale.

  Bekijk de nieuwe oefening van Nina Derwael

  Derwael: "Ik ben heel opgelucht"

  Nina Derwael was tevreden over haar 1e wedstrijd in 20 maanden. "Ik had best wel veel stress", reageerde de topturnster.

   

  "Ik ben heel blij hoe het is gegaan. Het heeft enorm deugd gedaan om nog eens in andere omstandigheden een wedstrijd te turnen."

   

  "Ik was na mijn oefening vooral heel opgelucht. Dit is opnieuw een stap vooruit in de olympische voorbereiding."