Vertonghen strooit met lof: "Weggeblazen door Witsel" en... "indrukwekkende Evenepoel"

  Jan Vertonghen op de persconferentie deze namiddag.

  Complimentjesdag bij Jan Vertonghen. De recordinternational strooide met lof voor de revaliderende Axel Witsel: "Het is ongelofelijk hoe hij dat gedaan heeft." Opvallend genoeg waren er ook mooie woorden voor Remco Evenepoel.

  Naar eigen zeggen voelt hij nog geen druk. En zorgen over de verdediging van de Rode Duivels heeft Jan Vertonghen al zeker niet - "we hebben met alle jongens laten zien dat we een stabiele defensie kunnen vormen".

   

  Geen druk dus, maar wel onder de indruk. Vertonghen heeft in een interview met Ruben Van Gucht veel lof voor Axel Witsel. De middenvelder zit in de laatste fase van zijn revalidatie na een achillespeesblessure, die hem maandenlang aan de kant hield.

   

  "Ik wist eerst niet waar Axel zou staan toen hij hier arriveerde", geeft Vertonghen toe. "Maar hij heeft me weggeblazen met zijn fysieke paraatheid. Het is ongelofelijk hoe hij het gedaan heeft."

   

  Ook op de persconferentie kwam Vertonghen nog eens op het item terug. "Ik had nooit verwacht dat hij in deze vorm zou aansluiten. Hij traint vol mee en je ziet dat hij ook fysiek al zeer ver staat. Ik denk dat hij een belangrijke rol zal spelen voor ons."

  Koers kijken met medische staf

  Nog een straffe "comeback kid" was Remco Evenepoel. Als koersfreak volgt Vertonghen de straffe stoten van de renner in de Ronde van België vanop de eerste rij. "Hij was gisteren echt indrukwekkend in de openingsrit. Ik keek samen met Lieven Maesschalck en Bert Driesen (twee fysiotherapeuten, red.)."

   

  "Zij hebben een bijzondere relatie met veel van die renners, omdat ze hen hielpen tijdens een revalidatie. (lacht) En straks komt de Tour er aan, hé. Dat komt dik in orde hier."