Mertens: "Als met Doku spelen de beste manier is om te winnen, doe maar dan"

  Toen Dries Mertens het geluidsfragment hoorde van zijn goal tegen Algerije kon er een glimlachje af.

  Ruben Van Gucht zit in het zog van de Rode Duivels en had vandaag een gesprek met Dries Mertens, die getrakteerd werd op enkele audiofragmenten. Onder meer van zijn WK-goal tegen Algerije, maar ook met een stelling van onze voetbalcommentator Peter Vandenbempt.

  Dries Mertens mocht vandaag een praatje maken met Koning Filip. Hoe ging dat? "Hij wist dat ik het record van Maradona verbroken had. Dat vond ik wel leuk", vertelt Mertens.

   

  Ruben Van Gucht had voor de Napoli-aanvaller het geluidsfragment meegebracht van zijn WK-doelpunt tegen Algerije. "Dat blijft toch een van mijn mooiste momenten bij de Rode Duivels. Daar kun je naar blijven kijken. Het is wel altijd mooier met de beelden erbij", glimlacht hij.

   

  Mertens werd ook geconfronteerd met een uitspraak van Sporza-journalist Peter Vandenbempt, die meent dat Jeremy Doku op basis van de laatste maanden misschien wel boven Mertens staat.

   

  "Ik heb Vandenbempt hoog zitten. Hij heeft altijd goeie inzichten. Hij mag dat vinden. Doku heeft ook een heel mooie toekomst. Wij moeten proberen te winnen. Als de beste manier om dat te doen mét Doku is, dan ben ik de eerste om te zeggen: doe maar. Al wil ik natuurlijk graag spelen."