Wereldkampioen Matthias Casse: "En nu goud pakken in Tokio"

  Matthias Casse pronkt met zijn gouden medaille.

  Judoka Matthias Casse is natuurlijk in de wolken met zijn wereldtitel. "Dit is ongelooflijk", reageert hij. "Ik hoop op de Spelen in Tokio helemaal in topvorm te zijn."

  Casse: "Ik ben nu dicht bij mijn topvorm"

  De 24-jarige Matthias Casse is de 1e Belgische man die wereldkampioen is in het judo. "Dat is een ongelooflijk gevoel", was Casses eerste reactie.

   

  "Ik wist dat de Georgiër een ongelooflijk sterke en explosieve judoka was. Ik moest afwachten en op het juiste moment toeslaan."

   

  Welk gevoel ging er door Casse heen toen hij de beslissende worp uitvoerde? "Het was een moment van ontlading, dat heb je waarschijnlijk ook wel gehoord aan mijn schreeuw."

   

  Casse neemt zo wraak op de Georgiër Grigalasjvili, die hem vorig najaar op het EK uitgeschakeld had in de halve finales. "Dat was toen een heel andere competitie, net na de coronabreak. Toen was ik nog op zoek naar mijn vorm", zegt Casse.

   

  "Ik ben elk toernooi beter geworden. Nu ben ik dicht bij mijn topvorm. Ik hoop in Tokio helemaal in topvorm te zijn."

  Casse wachtte het juiste moment af om toe te slaan.

  Casse: "Nu moet ik nog 6 weken hard trainen"

  Casse heeft nu bijna alle titels te pakken in het judo. "Ik was al Europees kampioen en vicewereldkampioen. Wereldkampioen is nog iets anders. Ik ben ongelooflijk blij. Maar het grote doel van het jaar komt nog."

   

  Met dat grote doel bedoelt Casse natuurlijk de Olympische Spelen. "Ik moet nu even rustig blijven en nog 6 weken hard trainen om zo het goud te pakken in Tokio."


  Vreest Casse niet dat hij te vroeg in vorm is? "Ik voel dat ik al goed in vorm ben, maar het kan nog beter. Dat zal ik in Tokio bewijzen." 

   

  "Dit WK geeft me in elk geval heel veel vertrouwen. Ik voelde me goed op de mat. Ik was ontspannen, zowel voor als tijdens de wedstrijden. Als ik met dat gevoel naar Tokio trek, dan zal dat zeker goedkomen."

  Casse: "Dit is ongelooflijk"

  Coach Casse: "Er is nog marge qua trainingsarbeid in aanloop naar Tokio"