NBA: zeges voor Utah en Philadelphia, Jokic krijgt de MVP-trofee

  Utah hield in eigen huis de LA Clippers af.

  In de play-offs in de NBA heeft Utah een goeie start gemaakt in zijn serie tegen de LA Clippers. Donovan Mitchell loodste de Jazz naar de overwinning. In het Oosten hing Philadelphia de bordjes weer gelijk tegen Atlanta. Nikola Jokic ten slotte, die werd uitgeroepen tot MVP van het reguliere seizoen.

  De LA Clippers moesten in de 1e ronde van de play-offs 7 wedstrijden spelen tegen Dallas en namen dat matchritme mee in de eerste confrontatie met Utah.

   

  Thuisploeg Utah, de nummer 1 van de reguliere competitie, had wat tijd nodig om op gang te komen en moest tegen de Clippers een achterstand van 14 punten goedmaken. In het 4e kwart stoomde de Jazz zelf naar een voorsprong van 10 punten.

   

  Toch werd het nog spannend na een fel slotoffensief van de LA Clippers, maar de driepunter die voor verlengingen had kunnen zorgen, werd afgeblokt door Rudy Gobert. Donovan Mitchell was de topschutter van Utah met 45 punten, waarvan 32 in de 2e helft.

  Embiid dirigeert Philadelphia naar winst

  In de Eastern Conference staat het weer gelijk in de serie tussen Philadelphia en Atlanta. De Hawks hadden de 1e wedstrijd verrassend gewonnen, maar afgelopen nacht hielden de 76ers de zege thuis: 118-102.

   

  Joel Embiid was, ondanks twijfels over zijn gehavende knie, de katalysator van de overwinning met 40 punten en 13 rebounds. Invaller Shake Milton zorgde voor een flinke impuls vanaf de bank, met 14 punten in evenveel minuten. Bij de Hawks was Trae Young goed voor 21 punten en 11 assists.

  Denver-speler Nikola Jokic is de MVP

  Nog in de NBA is Nikola Jokic verkozen tot MVP, de meest waardevolle speler van het reguliere seizoen. De center van de Denver Nuggets speelde alle 72 wedstrijden en was daarin goed voor een gemiddelde van 26,4 punten, 10,8 rebounds en 8,3 assists per wedstrijd.

   

  Jokic is de eerste speler van Denver die uitgeroepen wordt tot MVP. In de stemming werd hij 91 keer van de 101 op de 1e plaats gezet. Joel Embiid eindigde als tweede, Stephen Curry als derde. Giannis Antetokounmpo, de MVP van de voorbije twee seizoenen, werd dit keer 4e.

   

  De 26-jarige Nikola Jokic is bezig aan zijn 6e seizoen in de NBA. De Serviër werd in 2014 pas als 41e gekozen in de draft. Daarmee is hij de laagst geklasseerde draft pick in de geschiedenis die MVP is. "Dit had ik niet kunnen bereiken zonder mijn ploegmaats", reageerde Jokic bescheiden.

  Geniet van Jokic' hoogtepunten van dit seizoen:

  Uitslagen van dinsdagnacht:

  • Philadelphia - Atlanta 118-102
  • Utah - LA Clippers 112-109

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2