Rode Duivels maken grootste kans op EK-titel (volgens de data toch)

  Staat Eden Hazard over enkele weken met de EK-trofee in Brussel?

  België is voor sportdatabedrijf Gracenote de belangrijkste favoriet om de EK-titel binnen te halen. Met een winstkans van 14% blijven de Rode Duivels net Engeland voor. 

  Ook Engeland maakt kans 14% kans op de trofee van Euro 2020, maar zij worden iets lager ingeschat dan de Rode Duivels. Daarna volgen Frankrijk (12%) en Spanje (10%).

   

  De meest waarschijnlijke finale (2,9% kans) is een duel tussen België en Engeland. Dat zou een heruitgave zijn van de kleine finale op het WK 2018 in Rusland. België won die partij met 2-0 nadat de Duivels ook in de poulefase de Engelsen hadden verslagen (1-0). 

   

  Andere mogelijke finales zijn Engeland-Italië (2,8%), Denemarken-België (2,8%), Frankrijk-België (2,7%) en Engeland-Frankrijk (2,6%). Gracenote vermeldt ook als mogelijke finales Spanje-België (2,6%) en Italië-België (2,2%).

  De 8 teams die volgens Gracenote de meeste kans maken om de kwartfinales te halen, zijn Spanje, Engeland, Italië, België, Denemarken (tegenstander van België in de poules), Nederland, Frankrijk en Duitsland.

   

  De teams met de grootste kans om de laatste vier te bereiken, zijn België, Spanje, Engeland en Frankrijk.

  Gracenote doet de voorspelling op basis van een ruime analyse van internationale resultaten maar benadrukt ook dat er "zoals altijd verrassingen zullen zijn".