Brooklyn bezorgt Milwaukee een flink pak rammel in NBA-play-offs

  De geblesseerde Harden zag dat het goed was en feliciteerde maatje Durant.

  In de finale avant la lettre tussen Brooklyn en Milwaukee hebben de Nets de Bucks een 2e keer flink op hun plaats gezet: 125-86. Phoenix won zijn eerste halvefinaleduel vlot van Denver: 122-105. 

  Waren de Bucks in Game 1 van hun halve finale in het oosten al een maatje te klein (115-107), dan volgde er in Game 2 een heuse afstraffing én ferme boodschap van de Nets naar de rest van de concurrentie.

   

  Brooklyn begon volle bak aan de partij (36-19) en diepte de kloof alleen nog maar verder uit: 65-41 bij de rust, 125-86 op het eind. De Nets combineerden efficiëntie en spektakel met glansrollen voor Kevin Durant (32 ptn), Kyrie Irving (22) en de dunkende Blake Griffin (7 ptn, 8 rbs).

   

  De kwaliteit van het offensieve spel dat coach Steve Nash propageert, was zelden gezien. "Maar de weg is nog lang", waarschuwde Durant. "Als we er samen hard tegenaan gaan, komen daar evenwel mooie dingen uit."

   

  En dan waren we nog vergeten te melden dat James Harden niet meedeed, The Beard herviel in het vorige duel in zijn hamstringblessure van begin dit jaar.

   

  Het lot van de Bucks lijkt bezegeld, tenzij de defensie zijn vertrouwde niveau hervindt en Giannis Antetokounmpo (gisteren 18 ptn, 11 rbs) zijn duivels ontbindt.

  Tweets over de match:

  Phoenix doet door op elan van LA Lakers

  Ook in het westen staat de 2e tegenover de 3e en ook hier was de hoger geplaatste ploeg beter. De Suns wipten in de 1e ronde titelhouder LA Lakers overtuigend en trokken die lijn tegen Denver door.

   

  Na een collectief sterke prestatie maakte Phoenix het verschil in het 3e kwart met een 25-7-tussenspurt, waardoor het met 88-79 de laatste 12 minuten inging. Met 10 punten in 2 minuten deed Chris Paul (21 ptn, 11 ass) daarna Denver helemaal dood. Mikal Bridges (23 ptn) en Devin Booker (21 ptn, 8 ass) deden ook hun duit in het zakje.

  Tweet over de match: