Ga naar de inhoud

meest recent

Marcel Sieberg (39) hangt na dit seizoen de fiets aan de wilgen

 di 8 juni 2021 19:41

Op het einde van het seizoen nemen de wielerprofs afscheid van een van de grootste renners uit het peloton. De 1m98 grote Marcel Sieberg zet na 17 profjaren een punt achter zijn carrière. 

Marcel Sieberg is 39 en sluit zijn lange carrière af bij Bahrein-Victorious. De lange Duitser is een gewaardeerde knecht in het peloton. Bij Lotto-Soudal was hij jarenlang de beschermengel van André Greipel. 

"Ik ben al meer dan 30 jaar aan het koersen. Het begon als een hobby, toen ik nog een kindje was. Het eindigt als een job die ik 17 jaar lang uitgeoefend heb", schrijft Sieberg op sociale media.

 

"Wielrennen is mijn leven. Ik kijk ernaar uit om te zien wat mijn volgende uitdagingen zijn. Ik zou graag mijn ervaring en passie delen met de wielerwereld."

 

In heel zijn carrière boekte meester-knecht Sieberg 2 profzeges: de Grote Prijs Jef Scherens (2006) en de Ronde van Drenthe (2005). Hij reed 9 keer de Tour, 13 keer de Ronde van Vlaanderen en 13 keer Parijs-Roubaix.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.