Standard-Genk opent seizoen 2021-2022, geen voetbal meer op maandag

  Standard-Genk is een heruitgave van de bekerfinale.

  Standard en Genk krijgen op 23 juli de eer om de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League af te trappen in wat een heruitgave is van de laatste bekerfinale. Andere opvallende affiches op de openingsspeeldag zijn Anderlecht-Union, Club Brugge-Eupen en KV Mechelen-Antwerp.

  Amper 6 dagen na de EK-finale, op 17 juli, gaat het nieuwe voetbalseizoen in België al van start, met de Supercup tussen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar Racing Genk.

   

  Een week later staat de eerste speeldag op het programma, met Standard-Genk als opener op vrijdag. Kampioen Club Brugge krijgt zondag een op papier makkelijke opener tegen Eupen, terwijl Anderlecht diezelfde dag meteen een derby mag spelen tegen nieuwkomer Union.

   

  Seraing, die andere promovendus, speelt op zaterdag zijn eerste match op het veld van Kortrijk, terwijl Antwerp met een uitmatch bij KV Mechelen meteen een stevige brok krijgt voorgeschoteld.

  "Maximale bescherming voor clubs die Europees spelen"

  Bij de bekendmaking van de kalender voor het seizoen 2021-2022 liet kalendermaker Nils Van Brantegem weten dat de puzzel dit jaar extra moeilijk was. "Ik kreeg 85 wensen binnen van lokale overheden. Daarnaast moest ik ook onder meer rekening houden met het WK wielrennen en autoloze zondagen."

   

  Van Brantegem gaf ook aan dat komend seizoen cruciaal wordt voor de Belgische clubs in Europa, om geen vrije val te maken op de Europese ranking. "Om onze clubs maximaal te beschermen, hebben we geen enkele topmatch voor een Europees duel geprogrammeerd."

   

  Er is ook de mogelijkheid om wedstrijden vlak voor een Europese speeldag uit te stellen, wat al meteen het geval is op de 5e speeldag met Antwerp-Genk.

   

  Daarnaast heeft de Pro League opnieuw aan de aanvangsuren van de matchen gesleuteld. Het voetbal op maandag verdwijnt (tenzij in uitzonderlijke gevallen), wat ervoor zorgt dat er op zaterdag in de vooravond een extra match bijkomt.