Ga naar de inhoud

Uw gids voor de Baloise Belgium Tour: topsprinters en Evenepoel als titelverdediger

 wo 9 juni 2021 11:15
Er staat een sterk deelnemersveld aan de start van de Baloise Belgium Tour.
Er staat een sterk deelnemersveld aan de start van de Baloise Belgium Tour.

Van woensdag tot en met zondag hoeft u bij Sporza geen trap te missen van de Baloise Belgium Tour. Tim Merlier mag zich in de massasprints meten met Caleb Ewan en Mark Cavendish. Remco Evenepoel kan een gooi doen naar een 2e eindzege op een rij.

Zo was het in 2019:

In 2020 was er door de coronapandemie geen editie, in juni 2019 was de Baloise Belgium Tour het decor van de eerste profzeges van Remco Evenepoel. 

 

De toenmalige neoprof won de 2e rit in Zottegem. Dat hij snoeihard ging, ondervond Victor Campenaerts aan den lijve. De uurrecordhouder kwam zelfs ten val door het gebeuk van Evenepoel. Die stelde zijn eindzege veilig in de tijdrit en de Ardennenetappe.

Parcours:

In 5 dagen tijd komen heel wat type renners aan hun trekken tijdens de Baloise Belgium Tour.

De mannen voor het klassieke werk kunnen hun hartje ophalen in de openingsrit. In de Vlaamse Ardennen krijgen ze in de finale 3 lokale rondes met telkens 3 kuitenbijters op hun bord. Wie verovert de 1e leiderstrui in Maarkedal?

Daags nadien mogen de chronomannen hun spierballen laten rollen in de tijdrit van 11,2 km in Knokke-Heist. Exact 100 dagen voor het WK tijdrijden doen de renners een klein deeltje van het WK-parcours in omgekeerde richting.

 

Sprintersbenen zullen we normaal in de 3e etappe (naar Scherpenheuvel-Zichem) en de 5e etappe (naar Beringen) zien strijden voor de ritzege.

De koninginnenrit staat ingepland op zaterdag met een lastige Ardennen-tocht. Onder meer de Muur van Hoei ligt dan op het parcours.

Baloise Belgium Tour
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
09/06 Beveren - Maarkedal
175,3 km
Robbe Ghys
Remco Evenepoel
2
10/06 Knokke-Heist - Knokke-Heist
11,4 km
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel
3
11/06 Gingelom - Scherpenheuvel
174,4 km
Caleb Ewan
Remco Evenepoel
4
12/06 Hamoir - Hamoir
152,7 km
Caleb Ewan
Remco Evenepoel
5
13/06 Turnhout - Beringen
178,7 km
Mark Cavendish
Remco Evenepoel

Deelnemers:

De Baloise Belgium Tour is dit jaar een soort generale repetitie voor de Tour-sprinters, al ontbreekt Sam Bennett door een blessure. 

Caleb Ewan, Tim Merlier, Pascal Ackermann, Jasper Philipsen, Cees Bol, Danny van Poppel, Bryan Coquard, Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni en Niccolo Bonifazio kunnen 2 keer een krachtmeting houden met het oog op de Tour.

Ze krijgen het gezelschap van andere snelle mannen zoals Mark Cavendish, Dylan Groenewegen, Matteo Moschetti, Sasha Weemaes en Timothy Dupont.


Titelverdediger Remco Evenepoel is voor het eerst sinds de Giro weer in een rittenkoers te bewonderen.

Ook van de partij: Belgisch kampioen Dries De Bondt, Victor Campenaerts, Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Niki Terpstra.

Uitkijken is het ook naar veldrijders Thijs en Toon Aerts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout 

teams en deelnemers

Live op tv, sporza.be en in sporza-app

Uitzendschema
woensdag 09/06 14.45 uur op Eén, sporza.be en in de sporza-app
donderdag 10/06 14.45 uur op Eén, sporza.be en in de sporza-app
vrijdag 11/06 14.45 uur op Eén, sporza.be en in de sporza-app
zaterdag 12/06 13.30 uur op Eén, sporza.be en in de sporza-app
zondag 13/06 13.30 uur op Eén, sporza.be en in de sporza-app