NBA: ontketende Luka Doncic bijt zijn tanden stuk op de LA Clippers

  Het wederzijds respect tussen Luka Doncic en Kawhi Leonard was groot na de wedstrijd.

  In de NBA hebben de LA Clippers zich als laatste geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs. In de 7e en beslissende wedstrijd wonnen de Clippers vannacht voor de 4e keer van Dallas, ondanks een alweer briljante Luka Doncic. In de Eastern Conference verraste Atlanta op het veld van Philadelphia.

  De serie tussen de LA Clippers en de Dallas Mavericks was de enige confrontatie in de 1e ronde van de play-offs die uitmondde in een beslissende 7e wedstrijd. In de 6 voorafgaande duels had de thuisploeg geen enkele keer kunnen winnen.

   

  Met de rug tegen de muur deden de Clippers dat zondag wel. Dankzij onder meer een sterke Kawhi Leonard (28 punten) won de thuisploeg met 126-111. De Clippers mogen het in de tweede ronde nu opnemen tegen de nummer 1 uit de reguliere competitie, de Utah Jazz.

   

  Voor de Dallas Mavericks zit het seizoen erop na de nederlaag. Sterspeler Luka Doncic deed er nochtans alles aan om zijn team aan de zege te helpen. De jonge Sloveen maakte 46 punten, deelde 14 assists uit en plukte ook 7 rebounds, maar dat volstond niet.

   

  Doncic werd ondanks de nederlaag bejubeld, maar was na afloop streng voor zichzelf. "Ik heb nog niks bewezen. We haalden met mij erbij al twee keer de play-offs, maar we verloren ook al twee keer. Je wordt betaald om te winnen en dat hebben we niet gedaan", bleef hij nuchter.

  Trae Young dirigeert Atlanta naar de zege

  Terwijl Luka Doncic en de Dallas Mavericks moesten inpakken, hebben Trae Young en de Atlanta Hawks een uitstekende start gemaakt in hun serie tegen Philadelphia. In de tweede ronde in de Eastern Conference wonnen de Hawks op bezoek bij de 76ers: 124-128.

   

  Bij de thuisploeg was Joel Embiid er opnieuw bij nadat hij een wedstrijd gemist had met een knieblessure. De boomlange center was goed voor 39 punten, maar de ster van de avond was Trae Young.

   

  De guard van Atlanta maakte 25 van zijn 35 punten in de 1e helft en legde daarmee de basis van de overwinning van zijn team.

  Uitslagen van zondag

  • Philadelphia - Atlanta 124-128
  • LA Clippers - Dallas 126-111

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2