Blijft Nmecha bij Anderlecht? "Dat wordt moeilijker door zijn prestaties op EK U21"

  Nmecha maakte de enige goal in de finale van het EK U21.

  Lukas Nmecha werd afgelopen weekend niet alleen Europees beloftekampioen met Duitsland, maar speelde zich ook in de kijker van veel buitenlandse clubs. "Voor zijn persoonlijke ontwikkeling zou hij beter nog een jaartje bij Anderlecht blijven", zegt Jonas De Roeck, die als T2 bij Anderlecht Nmecha een enorme ontwikkeling zag doormaken.

  De Roeck: "Anderlecht gaf Nmecha het vertrouwen dat hij nodig had"

  Met een knappe goal in de finale ontpopte Lukas Nmecha zich tot de Duitse held op het EK voor beloften.

  "Ik ben niet echt verrast als je kijkt naar de evolutie die hij bij ons heeft doorgemaakt", zegt Jonas De Roeck, die volgend seizoen zijn postje als T2 bij Anderlecht ruilt voor het trainerschap bij Westerlo.

   

  "Lukas is een talentvolle jongen die nooit echt in de juiste omgeving is terechtgekomen. Bij Anderlecht had hij wel meteen dat goede gevoel."

   

  "Op het einde van het seizoen zag je dat Lukas nog heel veel vertrouwen had. Hij heeft ook nog 4 goals gemaakt in de Champions Play-offs."

  Als spits had Lukas vooral speelminuten nodig. Bij ons kreeg hij de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en dat gaf hem meteen vertrouwen

  Jonas De Roeck

  Een jaar geleden kwam Nmecha aan in Anderlecht, dat de 22-jarige spits huurt van Manchester City . "We wisten van bij zijn City-periode wat zijn kwaliteiten waren."

   

  "Als spits had Lukas vooral speelminuten nodig. Bij ons kreeg hij de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en dat voelde hij meteen ook aan."

   

  "Bovendien voelde hij zich niet beter dan de rest omdat hij van bij Manchester City kwam."

   

  De Roeck strooit met lof. "Lukas is enorm leergierig. Bij elke oefening op training waarbij je moet scoren, geeft hij zich voor 100 procent."

  "Dat City zijn contract niet wil verlengen speelt niet in de kaart van RSCA"

  Is Nmecha Anderlecht stilaan ontgroeid? "Voor zijn persoonlijke ontwikkeling is het beter dat hij nog een jaartje bij Anderlecht blijft", zegt De Roeck. "Hij blijft dan in zijn vertrouwd nest en hij weet dat de club 100 procent in hem gelooft."

   

  "Lukas merkt ook dat Anderlecht zich als club in positieve zin aan het ontwikkelen is. Hij kan daar deel van uitmaken."

   

  De Roeck ziet nog een extra reden om bij Anderlecht te blijven. "Het 2e jaar is altijd het moeilijkste jaar omdat je dan moet bevestigen. Maar als het lukt om te bevestigen, dan zullen de mogelijkheden nog veel groter zijn voor hem."

   

  Door zijn 4 goals op het EK U21 zal Nmecha's marktwaarde enorm toegenomen zijn. "City zag hem vooral als een investering en zij zullen nu misschien willen cashen. Dat City zijn contract niet wil verlengen, speelt niet in de kaart van Anderlecht", weet De Roeck.

   

  "De vraag is of Anderlecht die financiële inspanning wil leveren voor Nmecha. Maar door de prestaties van de voorbije weken is dat misschien moeilijker en moeilijker geworden."

  Met deze knappe goal schenkt Nmecha Duitsland de eindzege op het EK U21

  Lees ook: