Kevin De Bruyne maakt EK-selectie compleet: "Hij zit nu niet in mijn hoofd voor 1e match"

  Ook voor Kevin De Bruyne begint zijn EK-voorbereiding.

  Zoals afgesproken heeft Kevin De Bruyne zich vandaag bij de EK-selectie van de Rode Duivels gevoegd. De draaischijf van Manchester City had van de bondscoach een weekje uitstel gekregen na de Champions League-finale van eind mei.

  7 juni, dat was de datum die Kevin De Bruyne had meegekregen op zijn oproepingsbrief. 

   

  De Rode Duivel kwam op 29 mei in actie in de finale van de Champions League en had van Roberto Martinez een week gekregen om de batterijen op te laden.

   

  Dat weekje vakantie verliep niet helemaal zoals gepland door de schade die De Bruyne had opgelopen na een beuk van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger.

   

  De Bruyne ging zaterdag nog onder het mes, maar verscheen vandaag op het appel. Vanavond trainen de Duivels een eerste keer, zaterdag spelen ze hun eerste EK-match tegen Rusland.

  Bondscoach: "Momenteel zit Kevin niet in mijn hoofd voor 1e match"

  "De aankomst van Kevin De Bruyne is het hoogtepunt van de dag", glimlachte bondscoach Roberto Martinez vanmiddag tijdens zijn persbabbel.

   

  "Het gaat heel goed met hem. Hij herstelt goed. Hij zal nu enkele dagen in de handen zijn van de medische staf, zij zullen me groen licht geven."

   

  Weet Martinez al iets over de speelkansen van zijn sterkhouder? "Momenteel zit hij niet in mijn hoofd voor de 1e match, maar dat kan misschien nog veranderen."

   

  Over een eventueel masker dat De Bruyne zal moeten dragen is nog geen duidelijkheid. "Dat is een medische beslissing. Als het nodig is, zal het er zijn."