Batshuayi draait nieuwe film, 50 kinderen gaan België-Kroatië nooit vergeten

  Michy Batshuayi als cameraman.

  België-Kroatië was niet alleen vanuit sportief oogpunt een belangrijke wedstrijd. Voor 50 kinderen met autisme is het duel uitgedraaid op een gebeurtenis die ze niet snel zullen vergeten. Ook opvallend: Michy Batshuayi speelde niet, maar liet zich wel nog eens opmerken.

  Als het ooit niet meer lukt in het voetbal, dan is een job in de media misschien wel iets voor Michy Batshuayi.

   

  De mediagenieke en immer opgewekte aanvaller liet zich zondagavond na de interland tussen België en Kroatië weer van zijn beste kant zien door eventjes een cameraman te vervangen.

   

  "Nieuwe Batsman-film komt eraan", liet Batshuayi achteraf weten op Twitter. En: "Huur een man in die  beide kan (voetballen en filmen, red)."

  Cameraman Michy:

  50 kinderen beleven de dag van hun leven

  De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren. Maar net zoals in enkele wedstrijden op het einde van het afgelopen JPL-seizoen mocht een kleine delegatie kinderen het stadion toch binnen.

   

  Zo kregen 50 jongens en meisjes met autisme de kans om ook eens een voetbalwedstrijd in relatieve rust bij te wonen. In volle stadions zijn er te veel prikkels, wat het heel moeilijk maakt om te genieten van een voetbalpartij.  

   

  En of de kinderen het een leuke avond vonden...

  Tweets:

  Lees ook: