Roger Federer geeft forfait voor 1/8e finale op Roland Garros: "Ik moet naar mijn lichaam luisteren"

  Geen Roger Federer in de 1/8e finales van Roland Garros. De toernooidirectie maakte zondag bekend dat de 39-jarige Zwitser forfait geeft voor zijn duel tegen Matteo Berrettini. Hij wil zich volop focussen op Wimbledon. "Ik mag mijn lichaam niet te snel pushen."

  Afgelopen nacht rond de klok van 1u had Roger Federer zich nog met veel moeite naar de laatste 16 geklopt op Roland Garros. Na een gevecht van 3,5 uur en 4 zware sets ging de Duitser Dominik Köpfer voor de bijl.

   

  Deze namiddag kondigde Federer, die begin augustus 40 jaar wordt en twee operaties aan de knie onderging, aan dat hij uit het toernooi stapt. "Na discussies met mijn ploeg heb ik besloten om uit Roland Garros te stappen. Na twee operaties en meer dan een jaar revalideren is het belangrijk om naar mijn lichaam te luisteren en mezelf niet te snel te pushen."

  Het is belangrijk om naar mijn lichaam te luisteren en mezelf niet te snel te pushen.

  Roger Federer

  Roland Garros was het eerste grandslamtoernooi van Federer in 16 maanden. Pas in maart keerde hij terug en veel speelde de 20-voudige grandslamwinnaar niet sindsdien. Met Wimbledon later deze maand in zijn achterhoofd wil Federer zijn gezond verstand laten spreken. 


  De Italiaan Matteo Berrettini krijgt een plekje in de kwartfinales dus cadeau.