De Bruyne voor 2e jaar op rij door collega's verkozen tot Speler van het Jaar

  Kevin De Bruyne mag nog een 2e trofee in zijn prijzenkast zetten.

  Kevin De Bruyne treedt in de voetsporen van iconen als Thierry Henry en Cristiano Ronaldo. Voor het 2e jaar op rij werd hij door zijn collega's verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

  Met Ruben Dias, Ilkay Gundogan en Phil Foden waren er nog drie ploegmaats van Kevin De Bruyne kanshebber om verkozen te worden tot Speler van het Jaar, maar de Rode Duivel kreeg meer stemmen van zijn collega's.

  Ondanks wat blessureleed, waardoor hij 12 matchen miste, was De Bruyne met 10 goals en 18 assists weer van goudwaarde voor Manchester City, dat zijn 5e landstitel en de Carabao Cup veroverde. In de Champions League-finale moest City het hoofd buigen voor Chelsea.

   

  Alleen Cristiano Ronaldo en Thierry Henry slaagden er eerder al in om 2 keer op rij de PFA-award te veroveren. "Het feit dat de spelers me hebben verkozen, betekent dat ik het heel goed heb gedaan", zei De Bruyne.

   

  "Je wil alle trofeeën winnen met je team, maar dit is waarschijnlijk de meest prestigieuze individuele trofee. Om gekozen te worden door je tegenstanders, betekent heel veel. Dit kan ik later aan mijn kinderen tonen."

   

  Jongeling Phil Foden maakte het City-feestje compleet: hij werd verkozen tot Jonge Speler van het Jaar. De Engelse schrijvende pers (FWA) verkoos eind mei nog Ruben Dias, de rots in de defensie van City, tot Speler van het Jaar. 

  Tweets: