Bondscoach Martinez: "Ik had niet het gevoel dat het een oefeninterland was"

  Bondscoach Roberto Martinez was een tevreden man na de oefeninterland tegen Kroatië.

  De laatste oefenpot voor het EK gaf bondscoach Roberto Martinez een goed gevoel. "We speelden met de juiste intensiteit en mentaliteit. Het was een goede oefening voor het EK."

  "We maakten niet genoeg goals in verhouding met onze kansen"

  De defensie van de Rode Duivels kreeg na Griekenland kritiek te slikken. Tegen Kroatië hielden en Courtois en de verdediging de 0.

   

  "Ik had niet het gevoel dat we vandaag een vriendschappelijke match speelden. We speelden met de intentie alsof het een wedstrijd met inzet was. Dat maakt een groot verschil in de verdediging: er is meer concentratie en de communicatie is beter", legt Martinez uit.

   

  "Tegen Kroatië zag ik een team dat klaar is om met intensiteit en de juiste mentaliteit te spelen. Tegen Griekenland waren we 40 minuten goed, de rest van de match waren we soft."

  "Vanavond hebben we een match gespeeld tegen een goede tegenstander. En we zijn erin geslaagd om de Kroaten af te stoppen."

  "Het was een goede oefening voor het EK. Maar we moeten blijven progressie maken."

   

  Martinez had ook nog een punt van kritiek. "We maakten niet genoeg goals in verhouding met de kansen die we hebben." 

  Martinez over:

   
  • Christian Benteke (die niet speelde in de 2 oefeninterlands): "We konden niet alle spelers in actie laten komen tijdens de 2 oefeninterlands. Het was belangrijk dat Romelu Lukaku de volledige 90 minuten op het veld stond tegen Kroatië. Maar Christian zal wel klaar zijn voor het EK."

  • Kevin De Bruyne: "Morgen zal hij zijn intrede maken in onze bubbel. Hij zal een rustig programma krijgen."

  • Eden Hazard: "Het was geweldig om Hazard weer op het veld te zien. Nu moeten we ervoor zorgen dat hij weer volledig fit is om wedstrijden te spelen."

  • Youri Tielemans: "Het is heel belangrijk om zo'n type spelmaker te hebben met intelligentie. Hij controleert de wedstrijd, zorgt voor tempowissels en defensief was hij heel clever."

   "Tegen Kroatië zagen we een echte strijd op het middenveld. Tielemans stond er tegenover Modric, Kovacic en Brozovic en hij speelde vandaag op hun niveau."
   
  • Leandro Trossard: "We weten niet wat er precies scheelt. Vanmorgen voelde hij dat hij last had van zijn spieren en tijdens de opwarming gaf dat geen aangenaam gevoel."

   "We wilden geen risico's nemen. Morgen zal hij testen ondergaan. Leandro is momenteel een twijfelgeval voor ons."

   "We hebben nog enkele spelers op de reservelijst, die stand-by staan tot 11 juni. Zeker nu er twijfels zijn rond Trossard en waarschijnlijk Boyata."

  • Axel Witsel: "Hij maakt indruk en zal zeker deel uitmaken van de 26 spelers. Axel zal een belangrijke speler worden voor ons."

  Lees ook: