Als op één na snelste sprintster ooit is Fraser-Pryce meer dan klaar voor Spelen

  Shelly-Ann Fraser-Pryce lijkt in topvorm naar Japan te komen.

  Er komt maar geen sleet op Shelly-Ann Fraser-Pryce (34). De Jamaïcaanse wereldkampioene trekt met een stevig persoonlijk record naar de Olympische Spelen: 10"63, waarmee ze de op één na snelste 100 meter-loopster ooit is.

  Na twee olympische titels in 2008 en 2012 moest Fraser-Pryce in 2016 haar sprinttroon afstaan aan landgenote Elaine Thompson. Maar de viervoudige wereldkampioene legt zich daar niet zomaar bij neer. 

   

  In Tokio wil de 34-jarige sprintbom haar 3e olympische titel veroveren. Die ambitie zette ze op de Olympic Destiny Series in Jamaica kracht bij met een persoonlijk record.

   

  En wat voor één! Met 10"63 verpulvert ze niet alleen het nationale record, ze is de op één na snelste 100 meter-loopster aller tijden. Alleen Florence Griffith-Joyner was drie keer sneller dan de Jamaicaanse en heeft nog steeds het wereldrecord op haar naam (10"49).