Kevin De Bruyne is vandaag geopereerd: "Zo kan hij wellicht zonder masker spelen"

  Bondscoach Roberto Martinez begon zijn persconferentie vandaag met een update over Kevin De Bruyne. "Hij onderging een kleine operatie van 20 minuten, maar sluit maandag gewoon aan bij de groep." Een week geleden liep de middenvelder van Manchester City een gebroken oogkas op de finale van de Champions League.

  "Na een evaluatie gisteren bleek dat Kevin De Bruyne een operatie moest ondergaan voor zijn blessures", opende Roberto Martinez zijn medisch bulletin vandaag. 

   

  "Die vond vandaag plaats en verliep goed. Hij sluit maandag aan bij de groep zoals voorzien was."

   

  Martinez gaf nog verdere toelichting bij de ingreep bij De Bruyne: "Het was een operatie om de structuur van de oogkas op lange termijn veilig te stellen, zodat er later geen "issues" optreden. Maar het gaat nu goed met hem."

  Deze operatie zal het herstelproces versnellen. En zal er wellicht voor zorgen dat Kevin zonder masker kan spelen.

  Robert Martinez

  "Hij kan niet wachten om opnieuw op het veld te staan. Het is overigens geen operatie, die maar 20 minuten duurde, waar je lang van moet herstellen. Integendeel. Daardoor zal hij wellicht zonder bescherming kunnen spelen."

   

  "Het versnelt het proces", legde de bondscoach nog uit. "Na het wegtrekken van de zwelling was dit de juiste ingreep. Het voelt aan alsof deze operatie zijn revalidatie zal versnellen."

  Martinez over... Eden Hazard: "Match beëindigen"

  Ook over die andere Rode Duivel waar vraagtekens rond hangen, gaf Martinez nog een update. Eden Hazard komt morgen wellicht in actie tegen Kroatië. 

   

  "Hij heeft gisteren op training heel goed gewerkt", aldus Martinez. "Ik voel dat hij fit is voor morgen. Maar op dit moment is het nog onduidelijk wanneer we hem in de wedstrijd brengen."

   

  "Ik denk niet dat hij zal starten, maar wellicht wel de match beëindigen. Fysiek en medisch is hij klaar."

  Martinez over... defensie: "Ze zijn uniek"

  De bondscoach nam het voorts nog op voor zijn "oude" defensieve trio: Vermaelen - Alderweireld - Vertonghen. 

   

  "We moeten onthouden dat die 3 verdedigers een tijdperk van het Belgische voetbal kenmerken. Jonge spelers kijken op naar hen en leren enorm veel bij. We moeten er meer van genieten dan hun fouten eruit te lichten."

   

  "Ik vind het net een voordeel dat ze zo ervaren zijn. Geen enkele speler kan alles: scoren, dribbelen, tackelen... Je moet jezelf onderscheiden waar je goed in bent."

  Martinez over... Kroatië: "Beter dan 3 jaar geleden"

  3 jaar geleden stond Kroatië nog in de WK-finale tegen Frankrijk. Wat is er veranderd sinds toen? "Ik denk dat ze zelfs sterker zijn geworden", verraste Martinez. 

   

  "Wat er veranderd is, is de perceptie rond de ploeg. Tegenstanders behandelen ze nu als het team dat in de WK-finale stond. Maar als je ze goed analyseert, is de ploeg beter geworden."

  Lees ook: