Jos Verlooy mag misschien toch nog dromen van Spelen in Tokio

  Jos Verlooy hoeft dan toch nog niet meteen de handdoek in de ring te gooien voor Tokio. Zijn toppaard Igor haakte geblesseerd af voor de Spelen, maar het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard Jacobien Dwerse Hagen maakte indruk in Valkenswaard. Mogelijk biedt deze merrie toch nog kansen voor Verlooy om geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen van Tokio.

  Eerder deze week maakte Jos Verlooy bekend dat zijn toppaard voor de Olympische Spelen, Igor, zodanig geblesseerd raakte dat de 13-jarige ruin niet meer tijdig hersteld zou raken voor Tokio. 

   

  Verlooy meldde zich af voor de Spelen, maar nu mag hij toch weer wat hoop koesteren voor Tokio.

  In de Global Champions Tour in Valkenswaard maakte onze landgenoot namelijk indruk met zijn merrie Jacobien Dwerse Hagen. Verlooy legde in de 1e proef een nulronde af in een snelle 74"18. De op 1 na snelste chrono van alle deelnemers.

  Ook zijn Amerikaanse ploegmaat, Laura Kraut, hield met haar paard Confu de  nul vast in 77"63. Verlooys team Monaco Aces deelt daardoor de leidersplaats met de Paris Panthers, Prague Lions, Valkenswaard United en Doha Falcons. 

  En de Monaco Aces wonnen zaterdagnamiddag uiteindelijk de vierde manche van de Global Champions League (GCL). Verlooy legde weer een foutloos parcours af.