2e keer, goede keer? Leclerc nestelt zich ook in Bakoe op de polepositie

  Charles Leclerc (Ferrari) heeft een tweede keer op rij zijn snelheid getoond in de kwalificaties. Al moet hij misschien ook zijn ploegmaat Carlos Sainz bedanken die met zijn crash een abrupt einde maakte aan Q3. Leclerc kon in Monaco niet starten vanaf de pole door technische problemen, maar krijgt in Bakoe nu een nieuwe kans. 

  Dubbele pech voor Aston Martin

  Aston Martin zal de kwalificaties in Bakoe snel willen vergeten. Lance Stroll trok al in Q1 een streep door zijn kansen met een stevige crash. De Canadees start morgen op de laatste plek.

   

  Ook ploeggenoot Sebastian Vettel had af te rekenen met pech. De viervoudige wereldkampioen wou zich net plaatsen voor Q3, toen Daniel Ricciardo zijn McLaren tegen de muur parkeerde en een einde maakte aan de sessie.

   

  Een tegenvaller voor de Australiër ook, die in tegenstelling tot de vorige races beter het tempo van ploegmaat Lando Norris kon volgen. 

  Vierde rode vlag helpt Leclerc

  Mercedes, Red Bull, AlphaTauri, Ferrari en Fernando Alonso (Alpine) en Lando Norris (McLaren) mochten bikkelen om de polepositie. Maar de incidentrijke kwalificaties hadden ook nog een tumultueus einde.

   

  Met nog 2 minuten op de klok bereidde iedereen zich voor op een ultieme poging om de knaltijd van Charles Leclerc van de tabellen te rijden. Maar net dan knalde Yuki Tsunoda tegen de muur, waarna ook  Carlos Sainz in de coulissen verdween.

   

  De dubbele crash en de vierde rode vlag maakten een abrupt einde aan de kwalificaties. Titelconcurrenten Lewis Hamilton en Max Verstappen beginnen op de 2e en 3e plek.

   

  Ferrari kon ondanks de crash van Sainz dus vieren met dank aan Leclerc. De Monegask was ook in Monaco al de snelste, maar werd toen gedwarsboomd door technische problemen. 2e keer, goede keer in Bakoe?

   

  Lando Norris schuift morgen 3 plaatsen achteruit naar de 9e plek op het startgrid, omdat hij de rode vlag-procedure aan zijn laars lapte.

  Leclerc op poleposition in Baku