Finland, EK-debutant en tegenstander van Duivels, verliest tegen voetbaldwerg

  Pukki knokt voor de bal.

  Ook bij Finland is er nog werk aan de winkel voor de start van het EK. De tegenstander van de Rode Duivels in groep B ging in een oefenpartij tegen Estland met 0-1 onderuit. Sappinen (ex-Beerschot) maakte de enige goal vanaf de stip. Op 21 juni speelt Finland tegen België.

  Finland-Estland: 0-1

   

  • 59' Sappinen 0-1 (pen)

  Estland staat pas 116e op de FIFA-ranglijst en dus moest dit een partij zijn waar de Finnen vertrouwen in konden tanken. De bondscoach liet topschutter Teemu Pukki en Genk-verdediger Jere Uronen op de bank starten.

   

  En dat draaide toch wat verkeerd uit. Aan de pauze stond het nog steeds 0-0 en mocht Pukki toch invallen, maar de Finnen kwamen op achterstand. Rauno Sappinen, ooit nog huurspeler bij Beerschot, schoot de bezoekers op voorsprong vanaf de stip.

   

  Daarna kon de thuisploeg het tij niet meer keren. Het moet dus met twee nederlagen op zak richting EK want eerder verloor het ook al tegen Zweden.

   

  Finland begint het EK op 12 juni met een wedstrijd tegen Denemarken in Kopenhagen. Het duel tegen de Duivels wordt op 21 juni afgewerkt.