Ga naar de inhoud

meest recent

Ide Schelling zet sprinters een neus en pakt zijn eerste profzege in Zwitserland

 vr 4 juni 2021 19:51
Ide Schelling (archief).

De Nederlander Ide Schelling heeft de GP Kanton Aargau (1.1) gewonnen. De renner van Bora-Hansgrohe glipte mee in een groepje met drie en bleef zo het sprintende peloton voor. Gijs Van Hoecke werd de beste Belg op plaats 15.

De GP Kanton Aargau, ook wel bekend als de GP Gippingen, is voor veel renners een aperitiefje voor de start van de Ronde van Zwitserland. De finale werd vandaag gekleurd door tal van aanvallen. Uiteindelijk slaagden Esteban Chaves, Rui Costa en Ide Schelling erin om een mooie voorsprong bij elkaar te fietsen. 

 

In het peloton werkten ze hard om de 21 seconden achterstand weg te werken voor de sprintkanonnen, maar de inspanningen van onder meer Qhubeka-Assos volstonden niet.    

 

Het trio mocht sprinten om de zege en daarin toonde Schelling zijn snelle benen. De sprint van het peloton om de vierde plaats werd gewonnen door de Italiaan Giacomo Nizzolo, voor Pascal Ackermann.    

 

Voor de 23-jarige Schelling is het zijn eerste profzege. Hij volgt op de erelijst de Noor Alexander Kristoff op die in 2019 won. 

De aankomst

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De blijdschap bij Schelling

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

 

  • Ide Schelling (Ned) - 172km in 4u05'45"
  • Rui Costa (Por) - zelfde tijd
  • Esteban Chaves (Col)
  • Giacomo Nizzolo - op 15"
  • Pascal Ackermann