Geen nieuwe titel voor Lakers: LeBron James en co struikelen over Phoenix

  Teleurstelling bij LeBron James na de uitschakeling in de play-offs.

  In de NBA is de titelverdediger gesneuveld in de eerste ronde van de play-offs. De LA Lakers van LeBron James verloren voor de 4e keer in 6 matchen van de Phoenix Suns, die konden rekenen op een geweldige Devin Booker. De Suns nemen het nu op tegen Denver, dat Portland uitschakelde.

  Het is niet het seizoen geworden voor de LA Lakers, die geplaagd door blessures al maar ternauwernood de play-offs gehaald hadden. In de 1e ronde namen de Lakers nog wel een 2-1-voorsprong in de serie tegen Phoenix, maar de Suns wonnen afgelopen nacht voor de 3e keer op rij en schakelden zo de Lakers uit: 100-113.

   

  De match had niet slechter kunnen beginnen voor de LA Lakers. Anthony Davis was er opnieuw nadat hij de vorige match gemist had met een liesblessure, maar na enkele minuten in het 1e quarter moest hij met een pijnlijke grimas al weer van het veld om daarna niet meer terug te keren.

   

  Zonder Davis en met een - voor zijn normen - matige LeBron James bleken de Lakers een stuurloos schip, terwijl Suns-guard Devin Booker zijn duivels ontbond. Hij stuwde Phoenix in de 1e helft naar een maximale voorsprong van liefst 29 punten.

   

  In een betere 2e helft leken de Lakers er nog even een wedstrijd van te maken. De titelhouder naderde tot op 10 punten, maar de ervaren Chris Paul en de niet af te stoppen Booker (47 punten!) lieten de winst en de kwalificatie voor de 2e ronde van de play-offs niet meer glippen.

   

  Voor Lakers-ster LeBron James is het de allereerste keer in zijn carrière dat hij uitgeschakeld wordt in de eerste ronde van de play-offs.

  Denver wipt Portland dankzij sterke Jokic

  In die tweede ronde mogen de Phoenix Suns het opnemen tegen Denver. De Nuggets wonnen vannacht voor de 4e keer van Portland: 115-126.

   

  Nikola Jokic was de topschutter van Denver met 36 punten en kreeg veel steun van Michael Porter Jr, die 22 van zijn 26 punten in het 1e quarter maakte.

   

  Bij de thuisploeg was Damian Lillard weer de grote man met 28 punten en 13 assists, maar ook hij moest lijdzaam toezien hoe de Blazers in de 2e helft een voorsprong van 13 punten te grabbel gooiden.

  Uitslagen van vannacht:

  • Portland - Denver 115-126
  • LA Lakers - Phoenix 100-113

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2