Geen Brazilië in Copa América? "Spelers hebben hun mening"

  Tite met zijn goudhaantje Neymar.

  Chaos alom in de Copa América. Na de exit van Colombia en Argentinië als gastland, duiken nu ook vraagtekens rond de nieuwe organisator (Brazilië) op. Zo vertelde de Braziliaanse bondscoach dat heel wat van zijn spelers niet akkoord gaan met de recente beslissingen.

  Op 13 juni begint de Copa América. Normaal in een duo-organisatie van Colombia en Argentinië, maar vanwege politieke onrust enerzijds en de heropflakkering van het coronavirus anderzijds, zou het toernooi naar Brazilië verhuizen.

   

  Maar Tite, de bondscoach van Brazilië, heeft nu verteld dat hij niet kan garanderen dat de Braziliaanse selectie zal deelnemen aan het toernooi. 

   

  Sommige van zijn spelers willen niet dat het toernooi op Braziliaanse bodem georganiseerd wordt:  "De spelers hebben hun mening", verklaart hij.

   

  "Voorlopig focussen we ons op de WK-kwalificatiewedstrijd van zondag tegen Ecuador, nadien zullen we onze mening kenbaar maken", liet Tite duidelijk verstaan.   

   

  Brazilië is onderverdeeld in Groep B op de Copa América, samen met Colombia, Peru, Ecuador en Venezuela. Tegen Venezuela openen ze normaal gezien hun campagne op 13 juni.