Ga naar de inhoud

Willems verwacht veel van nationale selectie: "Finale moet Kopecky liggen"

Ludwig Willems.

De nationale selectie komt zaterdag aan de start van de eerste editie van Dwars door het Hageland voor vrouwen. Met Belgisch kampioene Lotte Kopecky en Valerie Demey heeft bondscoach Ludwig Willems twee kanshebbers op de zege in zijn gelederen.

Op een lastig parcours met een handjevol grindwegen mogen Lotte Kopecky, Valerie Demey, Marith Vanhove, Ellen Feytens, Alicia Franck en Jinse Peeters de Belgische driekleur verdedigen.

 

"Wij hebben met de ploeg een schitterende Thüringen Ladies Tour achter de rug. Ik denk dat we morgen weer mogen uitkijken naar een sterke Lotte Kopecky en Valerie Demey. ", begint bondscoach Ludwig Willems.

 

"Ik meen dat deze eerste editie van Dwars door het Hageland wel iets voor Lotte is", gaat hij verder. "Het is een speciale koers over een pak grindwegen."

 

"Ik verwacht dat Kopecky wel haar zinnen heeft gezet op de zege zaterdag. Met haar veldritervaring heeft ze een mooie troef achter de hand."

Ik verwacht dat Kopecky haar zinnen heeft gezet op de zege zaterdag

Bondscoach Ludwig Willems

De vrouwen krijgen na amper 10 kilometer al een eerste lange (5 kilometer) gravelstrook onder de wielen geschoven. "Daar barst volgens mij de finale meteen open", meent de bondscoach.


"Het zal heel belangrijk zijn om goed gepositioneerd te zitten op deze strook. Daar zal de koers al ontploffen en zullen de eerste tikken uitgedeeld worden."

 

"De gravelstroken volgen elkaar daarna in een razendsnel tempo op. Veel recupereren zit er niet in, volgens mij. Die manier van koersen moet onder meer Lotte Kopecky en Valerie Demey perfect liggen."

De aankomst op de Citadel van Diest ligt Lotte Kopecky best wel

Bondscoach Ludwig Willems

"Er komen ook enkele WorldTeams aan de start. Ik verwacht dat een elitegroepje de finale zal kleuren én dan die aankomst op de Citadel van Diest. Die ligt Lotte Kopecky best wel."