Belgian Cats winnen spannende oefenpot tegen Nigeria

  Julie Allemand is een van de vaste waardes bij de nationale basketbalvrouwen.

  De Belgian Cats hebben in een vriendschappelijke interland Nigeria geklopt met 67-60. De wedstrijd werd gespeeld in het zuiden van Spanje, waar de Belgische basketvrouwen momenteel op stage verblijven.

  De Cats waren aanvankelijk op achtervolgen aangewezen. Na het eerste kwart stonde ze 5 punten in het krijt (13-18). In het tweede kwart keerden de Belgen de rollen om en zorgden ze voor een 31-30-voorsprong bij de rust.

   

  In het derde kwart overklasten de Belgische basketvrouwen hun Nigeriaanse collega's door 13 punten uit te lopen. In het vierde kwart probeerden de Nigerianen nog eens alles uit de kast te halen. De moedige Nigerianen dichtten de score ei zo na, maar de Belgen bleven overeind.

   

  Zaterdag spelen de Belgian Cats tegen Europees kampioen Spanje.