Ann Wauters ontbreekt in EK-selectie: "Ze bereidt zich individueel voor op Spelen"

  Ann Wauters maakt geen deel uit van de Belgische selectie op het aankomende EK basketbal. Dat maakte bondscoach Philip Mestdagh bekend vanop de stage van de Cats in Spanje. Dit zou evenwel nog niets zeggen over haar eventuele deelname aan de Olympische Spelen in augustus.

  De Belgian Cats bereiden zich momenteel voor op het EK dat van 17 tot 27 juni plaatsvindt in Straatsburg en Valencia. Voor het eerst sinds 2016 zal Ann Wauters geen deel uitmaken van de nationale ploeg.


  “Na overleg met de sportieve staff en Ann zelf, hebben we beslist om haar niet te selecteren voor het EK”, verklaart bondscoach Philip Mestdagh. “De bedoeling blijft wel om Ann aan de hand van een individueel programma verder voor te bereiden richting de Olympische Spelen in Tokio."


  “De keuze om Ann niet mee te nemen was geen eenvoudige beslissing", vertelt Mestdagh. “Het zware programma deze zomer zorgt ervoor dat we de workload van al onze speelsters nauwkeurig in de gaten houden. We hebben hoge ambities en dan zijn details uiterst belangrijk. Ook dit was een factor in het beslissingsproces. De rol van Ann als kapitein zal nu door andere speelsters moeten ingevuld worden.”

  Mijn allergrootste droom blijft deelnemen aan de Olympische Spelen en die focus neem ik mee in mijn verdere voorbereiding

  De 40-jarige Wauters reageert zelf teleurgesteld. “De ontgoocheling is groot. Sportieve keuzes heb ik echter altijd gerespecteerd en ook nu zal ik dat doen. Mijn allergrootste droom blijft deelnemen aan de Olympische Spelen en die focus neem ik mee in mijn verdere voorbereiding.”


  “Dat Ann er op het komend EK niet zal bij zijn, is een extra uitdaging voor ons”, vindt Emma Meesseman in. “Ann is iemand met een sterke persoonlijkheid en een stem in de kleedkamer. We zullen haar goede voorbeeld missen en als groep moeten opvangen.”