Lindsey De Grande loopt snelste 1.500m sinds 2011, Ismael Debjani doet goeie zaak voor Tokio

  Lindsey De Grande (archief).

  Zowel Ismael Debjani als Lindsey De Grande hebben een goeie 1.500 meter afgewerkt op de Spaanse meeting in Huelva. Debjani won in 3'36"71 en doet een uitstekende zaak op de olympische ranking. De Grande liep met 4'13"45 haar snelste chrono sinds ze in 2011 getroffen werd door chronische leukemie. Ook zij heeft nog een kans(je) op Tokio.

  Debjani's winnende tijd is zijn snelste dit seizoen. Hij bleef wel nog een eind verwijderd van zijn nationale record: 3'33"70. De olympische limiet bedraagt 3'35"00.

   

  Onze 30-jarige landgenoot is dus nog niet zeker van Tokio, maar lijkt moeilijk nog naast een ticket te kunnen grijpen. Op basis van de olympische ranking mag de top 45 naar de Spelen. Debjani stond voor Huelva op plaats 36, na vanavond duikt hij vermoedelijk de top 30 binnen.

   

  En ook De Grande deed een zaak op de ranking voor Tokio. De 32-jarige atlete finishte als 12e met de snelste tijd sinds haar ziekte. Het persoonlijk record van De Grande staat op 4'09"20 uit 2010. Ze stond op de ranking 58e, volgende week komt ze wellicht rond plaats 50 uit.

  Polsstokspringster Chloe Henry kon geen potten breken en bleef steken op 4,02m, 40 centimeter onder haar persoonlijk record.