Alexander-Arnold haakt geblesseerd af bij Engeland voor Euro 2020

  Lawrence Visser was de scheidsrechter in Engeland-Oostenrijk.

  Engeland moet het op het EK zonder Trent Alexander-Arnold doen. De 22-jarige rechtsachter van Liverpool heeft gisteravond in het slot van de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk een dijblessure opgelopen.

  De flankverdediger voelde de bui al hangen. Met het truitje over zijn gelaat verliet hij het veld. En het verdict was inderdaad hard. "Een scan bevestigde vandaag dat Alexander-Arnold niet kan spelen in het toernooi. Hij zal de Engelse selectie dus verlaten om bij zijn club te revalideren", klinkt het in een statement van de Engelse bond.

  Bondscoach Gareth Southgate zal pas ten vroegste zondag na het oefenduel tegen Roemenië de naam van een vervanger bekendmaken.

   

  Engeland treft op het EK in de groepsfase Kroatië (13 juni), Schotland (18 juni) en Tsjechië (22 juni), telkens op Wembley.