Carlo Ancelotti voorgesteld bij Real Madrid: "Ik ben terug thuis"

  Ancelotti wil er met Hazard volgend jaar het maximum uithalen.

  Zes jaar na zijn vorige passage in Madrid is Carlo Ancelotti terug in de Spaanse hoofdstad. De Italiaanse oefenmeester tekende er woensdagnamiddag een contract voor drie jaar. Ancelotti blikte vooruit en sprak ook over Eden Hazard: "Volgend jaar gaan we het maximum eruit halen."

  Na uitstapjes richting Bayern München, Napoli en Everton is Ancelotti terug bij Real, de club waar hij al tussen 2013 en 2015 aan de slag was. Met Real won hij in 2014 de Champions league. Nu moet hij "De Koninklijke" terug op het goede pad krijgen, na een minder seizoen.

   

  "Ik ben het bestuur heel dankbaar om hier te mogen terugkeren", vertelde hij bij zijn voorstelling. "Ik ben blij om hier terug thuis te komen. Ik heb veel mooie herinneringen aan deze club."

   

  De afgelopen jaren liep de Madrileense machine wat stroever. In 2020 werd de titel nog gepakt, maar dit jaar werd het niets, ook niet in Europa. "Het is belangrijk om het evenwicht terug te vinden", blikte Ancelotti vooruit.

   

  "We hebben een heel goede kern met veel kwaliteit en ook veel goede jonge spelers. Het belangrijkste is om de wil terug te vinden om opnieuw voor elkaar te spelen. We gaan een rustige analyse maken de komende weken."

   

  "Het voetbal is veel veranderd sinds ik hier vertrok, net zoals ik niet meer dezelfde trainer ben als zes jaar geleden. Het spel is intensiever en offensiever geworden. Maar dat is ook het spel dat wij willen spelen: offensief en spectaculair voetbal."

  Over Hazard: "Hij heeft zijn potentieel bij deze club nog niet vervuld"

  Ancelotti werd door de journalisten gevraagd naar enkele spelers. Zo kwam ook Rode Duivel Eden Hazard aan bod. Hazard streek in 2019 neer in Madrid, maar kon er nooit zijn niveau van weleer evenaren.

   

  "Iedereen weet dat Hazard een topspeler is", vertelde Ancelotti. "We weten dat hij problemen heeft gehad in zijn eerste jaar. Ook dit jaar was het moeilijk door blessures."

   

  "Hazard heeft zijn potentieel bij deze club nog niet kunnen vervullen. Ik geloof erin dat dat volgend jaar wel kan lukken. Hij toont veel ambitie en is gemotiveerd om er samen het maximum uit te halen."

  Ancelotti is terug in Madrid: