Titelverdediger LA Lakers op rand van uitschakeling na pak rammel in Phoenix

  Een ontgoochelde LeBron James na de beschamende nederlaag in Phoenix.

  In de play-offs in de NBA staan de LA Lakers in de 1e ronde met de rug tegen de muur. De regerende kampioen verloor vannacht voor de 3e keer van Phoenix, dat zo nog één zege nodig heeft om door te stoten. Ook de Denver Nuggets wonnen, ondanks een ontketende Damian Lillard bij Portland.

  De LA Lakers misten in Phoenix Anthony Davis, die in de vorige wedstrijd uitviel met een liesblessure. Zonder Davis bleek de titelverdediger een vogel voor de kat op bezoek bij de Phoenix Suns, die vooruitgestuwd werden door een enthousiast thuispubliek.

   

  De wedstrijd was bij de rust al beslist. De Lakers trokken naar de kleedkamer met een achterstand van 30 punten, het grootste verschil voor de club bij de rust in meer dan twee decennia. In de 2e helft kwam bij beide teams vooral de tweede garnituur in actie. Eindstand: 115-85, waarmee Phoenix een 3-2-voorsprong neemt in de serie.

   

  Bij de Suns was Devin Booker de topschutter met 30 punten. Lakers-ster LeBron James was goed voor 24 punten. Enig minpunt voor Phoenix: spelverdeler Chris Paul kreeg in de 2e helft opnieuw een tik op zijn al geblesseerde schouder en verliet daarna met een pijnlijke grimas het veld.

  Onstopbare Lillard kan de Nuggets niet kraken

  Nog in de Western Conference zijn de Denver Nuggets op een 3-2-voorsprong gekomen tegen de Portland Trail Blazers. De Nuggets wonnen met 147-140 in een wedstrijd die pas na twee verlengingen beslist werd.

   

  Bij Portland was Damian Lillard in een begenadigde dag. De guard van de Blazers gooide 12 driepunters binnen en verbeterde daarmee het play-offsrecord van Klay Thompson, die in 2016 11 bommen gooide voor Golden State.

   

  Lillard, die tot twee keer toe verlengingen afdwong, strandde uiteindelijk op 55 punten, een clubrecord. Toch was de zege dus voor Denver, dat opnieuw kon rekenen op een uitstekende Nikola Jokic. De Serviër was goed voor 38 punten.

  Nets mogen zich opmaken voor duel met de Bucks

  In de Eastern Conference hebben de Brooklyn Nets zich geplaatst voor de 2e ronde van de play-offs. De Nets toonden zich vannacht voor de 4e keer in 5 wedstrijden te sterk voor de Boston Celtics: 123-109.

   

  De uitblinker van de avond was James Harden, die met 34 punten, 10 rebounds en 10 assists een triple-double liet optekeken. In de volgende ronde neemt Brooklyn het op tegen de Milwaukee Bucks.

  De uitslagen van vannacht:

  • Brooklyn - Boston 123-109
  • Denver - Portland 147-140 (n.v.)
  • Phoenix - LA Lakers 115-85

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2