Peter Genyn snelt opnieuw naar de Europese titel op de 200 meter (T51)

  Op het EK atletiek voor paralympische atleten heeft ook Peter Genyn meteen een medaille te pakken. Onze landgenoot won in Polen de 200 meter (T51). Op dat nummer was hij de titelverdediger.

  In 39"01 bleef de 44-jarige Peter Genyn, wereldrecordhouder op de afstand (36"62), de Fin Toni Piispanen (39"57) en de Portugees Helder Mestre (46"45) voor.

   

  Het is de vijfde Europese titel voor Genyn. Op de 200 meter was hij de titelverdediger en in 2018 won hij in Berlijn ook de 100 meter. In 2016 was hij in Grosseto de beste op de 100 en 400 meter. 

   

  De Antwerpenaar heeft ook vijf wereldtitels op zijn palmares en is paralympisch kampioen op de 100 en 400 meter.

   

  Voor de Belgische delegatie in Bydgoszcz is het de tweede medaille. Léa Bayekula pakte brons op de 100 meter (T54).  

  "Ik ben vol vertrokken van bij de start"

  “Ik ben heel blij met de titel”, zegt Genyn. “Bij de opwarming voelde ik dat ik een goede grip had en ook qua temperatuur was het een ideale, zonnige dag voor mij."

   

  "Ik ben vol vertrokken van bij de start. Voor de rechte lijn kwam ik al voorbij Toni. De wind zat wel vol op kop bij uitkomen van de bocht, maar ik voelde dat ik het zou kunnen doortrekken.”

   

  Hij wil nu toewerken naar de Paralympische Spelen in Tokio. “Dit doet deugd met oog op de Spelen. Daar wil ik vooral zelf nog sneller rijden en wil ik graag mijn titels verlengen.”